Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szezon közben fogyott el az összes bajnokság az olasz csapat alól

2018.10.11. 17:26

Javában zajlanak a bajnokságok legfelső és alacsonyabb szinten is, de van egy csapat Európában, amelynek a mai napig fogalma sincs arról, hol kellene játszania, és ebben az ország szövetsége sem segít, sőt egymásra mutogatnak. Az olasz bajnokságban tényleg minden megtörténhet.

A Virtus Entella az olasz másodosztály, a Serie B tavalyi szezonjában osztályózon bukott el az Ascolival szemben, így logikusan a harmadik vonalban kellett volna kezdenie a mostani idényt. Ugyanakkor két nagy múltú másodosztályú klub, a Bari és az Avellino is különböző pénzügyi okok miatt nem kapott licencet, azaz ezt az évet a Serie D-ben volt kénytelen kezdeni.

Nem az ilyenkor szokásos módon, vagyis a kiesőknek a folytatást felajánlva töltötték fel a Serie B mezőnyét, hanem 19 csapattal indult el a bajnokság, miközben szeptember 3-án elindult a Serie C is, a Virtus Entella le is játszotta első bajnoki meccsét, amelyen 3-1-re nyert a Gozzano otthonában.

Közben az olasz olimpiai bizottság, a Coni döntése alapján pénzügyi visszaélések miatt pontlevonással büntették a tavalyi Serie B-13. Cesenát, de a tavalyi pontjait vették el, amellyel éppen a Virtus Entella mögé került. Amellyel gyakorlatilag ismét Serie B-s maradhatott. A Coni törölte a csapatot tehát a harmadosztályból és a második ligába sorolta őket.

Ekkor jött az olasz futballszövetség, a FIGC és közölte, a Coninak semmi joga nem volt ilyen döntést hozni, és majd ők saját hatáskörükben eldöntik, hol szerepeljen a Genova melletti kiscsapat.

Igen ám, de már a Virtus Entella sem annyira ragaszkodott ahhoz, hogy egy osztállyal feljebb szerepeljen. A nyáron úgy alakították a csapat büdzséjét, és szerződtettek játékosokat, hogy az a Serie C szintjének feleljen meg. Ha most feljebb sorolnák őket, más fizetéseket kell adniuk, amit a költségvetésük már nem biztos, hogy elbírna.

Miközben a FIGC és Coni egymással vitatkoznak, hetek telnek el meccsek nélkül, a Virtus Entealla már négy harmadosztályú meccsét elhalasztották. A játékosok már tiltakozó megmozdulást is szerveztek a szövetség székháza elé a tarthatatlan ügy megoldása érdekében. Hivatalos döntés még nincs az ügyben.

A játékosok egyre türelmetlenebbül edzenek és várják az ügy megoldását. Miközben az Entella leszerződtette a 36 éves Antonio Cassanót, aki korábban a Roma, a Real Madrid, a Sampdoria, a Milan és az Inter futballistája volt. A futballistáknak lassan már mindegy, csak a lényeget engedjék nekik. Játszani.