Árpád
-2 °C
4 °C

Az Orbánt letörpéző magyargyűlölő románnal boltolhat a Felcsút

2018.11.29. 14:07

Román sajtóhírek szerint Gigi Becali, a ma már FCSB néven futó korábbi Steaua Bucuresti magyarellenes kirohanásairól (is) hírhedt tulajdonosa kinézte magának a Puskás Akadémia román bajnokságban szereplő kölcsönjátékosát, a Sepsi színeiben futballozó Rus Adriánt.

Csütörtökön tovább nőtt Rus bukaresti szerződésének esélye, miután az alternatívájaként leginkább számbajövő Alex Pascanu ügynöke azt nyilatkozta  sport.ro  oldalnak , hogy nem tartja elképzelhetőnek védence hazatérését. Bár a Leicester korosztályos együttesében szereplő játékos – aki  Rus védőtársa a korosztályos válogatottban –  csütörtökön  azt nyilatkozta, hogy minél hamarabb felnőtt csapatnál akar futballozni "legyen az Romániában vagy máshol", az ügynöke szerint Pascanu hazaigazolásának egészen minimális az esélye, a játékos ára miatt.

A román és magyar állampolgársággal is rendelkező 22 éves védő játékjogát a Gazeta Sportuliror értesülései szerint már a téli átigazolási időszakban megvenné a politikusként is jelentős karriert befutó, korrupciós ügyei miatt többször is börtönre ítélt, nagyvállalkozóból lett klubvezér.

Az ügy pikantériája, hogy a magyargyűlölő kijelentéseiről híres Becali pont két hete, november 15-én tett újabb, igen sértő megjegyzéseket a magyarokra, illetve Orbán Viktorra személyesen.

Az FCSB tulajdonosa azt követően borult ki, hogy helyi lapok megírták, a román élvonalban szereplő Sepsi OSK, illetve a harmadosztályú Csíkszereda csapata is 1-1 milliárd forintos támogatást kapott a magyar államtól.

Becali így reagált a hírre:

"Ha az amerikaiak jöttek volna, erősek lennének, de összebarátkozunk velük és elboldogulunk.

De a magyarok törpék hozzánk képest! Magyarország egy törpe! Hogy verhet meg téged Orbán az otthonodban? Hogy hagyjak egy törpét, mint Orbán, hogy román földön verjen meg? Ez sosem fog megtörténni!”

A Gazeta Sportiluror szerint Becali már egy ideje kinézte magának Rust a román korosztályos válogatottban, és annak ellenére sokra tartja a játékost, hogy a Sepsiben eddig kevés lehetőséget kapott.

A fiatal védőt szeretnénk leigazolni a télen, már ismerem őt –

idézte a lap a klubvezetőt. Becali azt is elmondta, hogy a felcsútiak várhatóan 250 ezer eurót (81,1 millió forintot) kérnek a 22 éves védőért, aki egyébként egyetlen percet sem töltött el az akadémián vagy annak csapatában.

A játékos a román Satu Mare nevelése, 19 évesen költözött Magyarországra, amikor 2015 nyarán a Fehérgyarmat leigazolta. Fél év múlva a Balmazújvároshoz került, majd a csapat kiesése után a Felcsút vette meg 2018 júliusában, hogy aztán rögvest kölcsönadja a Sepsinek. 

A román sajtó szerint Becalinak nem okozhat problémát a várható vételár kifizetése,  lényegesen nagyobb áldozatokra is hajlandó szokott lenni azokért a labdarúgókért, akiket a csapatában akar látni. Kérdés, hogy a felcsúti akadémia alapítója, Orbán Viktor mit szólna mindehhez.

(via Csakfoci)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?