Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bombariadó a BL-döntő helyszínén

2018.05.26. 14:31

Néhány órával a Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomás és a környékét, írta a ukrán Interfax hírügynökség.

A kijevi Metropolitan Facebook-oldalán megjelent üzenet szerint több névtelen hívást is kaptak, amelyek alapján intézkedett a hatóság. A hírek szerint az 1-es metró vonalán található Dnyipro, Hidropark, Livoberezsna, Arsenalna és Herojiv Dnipra állomásait és környékét zárták le.

Ezek az állomások nincsenek közvetlen közelében a kijevi Olimpiai Stadionnak, de a belvároshoz közel találhatóak. A BL-döntőt este 20:45-kor rendezik.

UPDATE: A kijevi rendőrség nem sokkal később közölte, hogy a fenyegetések hamisnak bizonyultak, így rövidesen újra megnyitották a forgalom előtt a metróvonalat. Az esti meccsre fokozott biztonsági előírások lesznek majd érvényben.