Allegri: Állítólag ki vannak purcanva a játékosaim, de én az edzésen egy hullát se láttam

2018.11.07. 15:41 Módosítva: 2018.11.07. 15:43

Szerda este Torinóban csap össze egymással a Bajnokok Ligájában a Juventus és a Manchester United, és bár mindkét csapat elég foghíjasnak tűnik, Massimiliano Allegri, az olaszok edzője kedden arról beszélt, az ő esetükben inkább csak arról van szó, hogy nem akarja terhelni a még nem száz százalékos játékosait – írja a Football Italia.

A legfontosabb az, hogy márciusban a lehető legjobb állapotban legyenek a játékosok, és jól teljesítsünk minden sorozatban, köztük az Olasz Szuperkupán is, ahol a Milan ellen játszunk majd január 16-án.

– nyilatkozta Allegri, hozzátéve, hogy szerinte jelenleg jól mennek a dolgok, de a trófeákat nem most kell megnyerni. Az olasz szakember arra is kitért, hogy szerdán elérhetik az első céljukat, a csoportelsőséget. Ha csak a továbbjutást sikerül kiharcolni, akkor is lesz még két meccsük, hogy megszerezzék az első helyet – emelte ki.

A United ellen Matuidi és Mandzukic is a keretbe kerültek, Bernardeschi, Emre Can, Douglas Costa és Keane játékára azonban nem számíthat az olasz csapat. A kérdéses játékosokkal kapcsolatban Allegri azt mondta, jobb megvárni, míg teljesen felépülnek, ahelyett, hogy teljesen feleslegesen kockáztatnának egy újabb sérülést.

A tréner egyébként azt is megjegyezte, hogy az olasz lapok arról cikkeztek, hogy ki vannak purcanva a játékosai, 

ő azonban az edzésen sehol nem látott hullákat.

Mint mondta, lényegében csak két játékosa van, akire egyáltalán nem számíthat, Bernardeschi a Milan elleni bajnokin minden bizonnyal visszatér majd.

Az olasz a szerdai meccsel kapcsolatban kijelentette: jobban kell játszaniuk hazai pályán, mint ahogy az Old Traffordon tették, mert a United bármelyik pillanatban veszélyes lehet, és sok múlik ezen a meccsen.

Az egyelőre a BL-ben góltalan Ronaldóra is kitért, vele kapcsolatban csak annyit mondott, hogy természetesen szeretné, ha gólokat lőne, de az eddigi két meccsen nem is nagyon játszott – a Valencia ellen mondjuk azért, mert kiállították –, úgyhogy nem nagyon aggódik a portugál miatt.