Ronaldo még büntetőből is nagy gólt lő

2018.12.01. 23:41

A Juventusra szombaton egy előzetesen nehéznek tűnő bajnoki mérkőzés várt Firenzében. A pályán aztán közel sem jelentett akkora akadályt a Fiorentina a címvédő számára, mint azt néhányan esetleg gondolták. A vendégek 3-0-ra nyertek, Ronaldo pedig egy nem akárhogyan értékesített büntetővel zárkózott fel a gólkirályi címért folyó versenyben.

Hiába nincs nagy formában a Fiorentina, a két csapat párharca különleges hangulatú rangadónak számít, amin az utóbbi években már érte pár kellemetlen meglepetés az előzetesen esélyesebbnek tartott torinóiakat. Most azonban semmi ilyesmi nem történt, a Juventus – ha nem is olyan magabiztosan, mint a 3-0-s végeredmény sugallja –, de a vártnál sokkal simábban verte nyert.

Talán a szombati mérkőzés is alakulhatott volna máshogy, ha a Fiorentina játékosai nem döntenek olykor látványosan rosszul a Juve kapuja előtt. A kihagyott lehetőségek viszont végképp nem fértek bele a játékosok minőségét tekintve sokkal erősebb ellenféllel szemben. Már Bentancur gólja is ezt mutatta, az uruguayi középpályás különösebb előzmények nélkül szerezte meg a Juventusnak a vezetést egy szép akcióból a 31. percben.

Majd a Fiorentina több kimaradt, elrontott helyzetét követően a ritkán eredményes Chiellini lőtt gólt egy szöglet után a 69. percben.

Tíz percre rá végleg minden eldőlt. A játékvezető büntetőt ítélt a Juventus javára, Ronaldo pedig rendkívüli önbizalmához méltóan értékesítette a lehetőséget. A játékvezetői ítélettel talán lehetett volna vitatkozni – bár a hazai védő keze nem volt igazán a teste mellett –, annak végrehajtásával viszont nem igazán. 

A gól a portugál 10. bajnoki találata volt, ezzel utolérte a a góllövőlista élén a holnap játszó Genoa lengyel csatárát, Krzysztof Piateket. Ronaldo a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csak egyen nem lőtt gólt. 

Serie A, 14. forduló, szombati mérkőzések:

  • Fiorentina-Juventus 0-3 (0-1) 
  • Sampdoria-Bologna 4-1 (3-1)
  • SPAL-Empoli 2-2 (1-2)


  • Bérelnék
  • Bankszámla