Hol járt a videóbíró a Real-Atletin?

2018.10.01. 09:28

Az Atlético Madrid vezetése szerint a Real Madrid elleni, 0-0-s döntetlennel végződő városi derbin több olyan eset is történt, ami magyarázatot kíván, köztük Casemiro kezezése a tizenhatoson belül. Az Atlético ezért a ligához fordul a helyzet tisztázásáért.

Az Atlético Madrid hivatalos úton kért magyarázatot a La Liga illetékeseitől a VAR (videóbíró) használatával kapcsolatban a csapat Real Madrid elleni szombati, idegenbeli mérkőzésén történtek miatt. A Marca híre szerint a döntetlent hozó mérkőzésen több olyan játékvezetői döntés is született, amit az Atlético részéről megkérdőjeleztek, és amelyek ügyében most választ várnak.

Leginkább azt nem értik, hogy Casemiro kezezését az első félidőben miért nem tartották fontosnak videón is megnézni a játékvezetők, noha az eset a tizenhatoson belül történt.

Mano de Casemiro?

Emellett több pontrúgás esetében is felmerült, hogy a realosok szabálytalanul akadályozták az Atlético játékosait, akik a beívelésekre próbáltak volna érkezni. Különösen Ramos lökése Jose Gimenezen tűnt gyanúsnak, ám a játékvezetők ezt sem tartották érdemesenk arra, hogy bevessék a videóbírót.

Az Atlético most olyan választ szeretne kapni, ami "megkönnyíti a futballszakmában dolgozók életét, és segít a szurkolóknak, hogy tisztán lássák a dolgokat". A VAR bevezetése óta ez volt az első madridi derbi, de a rendszert végül egyszer sem használták a mérkőzésen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?