Dühös voltam Zidane-ra, ez is kellett a csodagólhoz

2019.02.20. 13:26

A walesi Gareth Bale adott interjút a FourFourTwo-nak, ami a lap márciusi magyar kiadásában olvasható.

A szélső elmondta, mennyire fontos, hogy a spanyol futballban leállnak karácsony tájékán, míg Angliában nem. Szerinte emiatt frissebbek májusban, nem is feltétlenül fizikailag, hanem mentálisan. Mert az év végén legalább el tudják engedni a futballt, ki tudnak kapcsolódni.

Amíg a Real nem játszott meccset december 22. és január 3. között, addig Angliában a Tottenhamnek négyszer is pályára kellett lépnie.

Bale 100 millió euróért igazolt a Realhoz a Tottenhamtől még 2013-ban, jobb döntést nem is hozhatott volna, mert öt év alatt négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, tavaly zsinórban harmadszor.

"Sosem elég. Az a célunk, hogy minden kiírást megnyerjünk" - mondta a felvetésre, hogy meglesz-e sorrendben a negyedik trófea.

Az előző fináléban csodálatos gólt szerzett, de mielőtt felelevenítette a találatot, nyíltan elmondta, frusztrált volt, megviselte őt az edző, Zinedine Zidane döntése, hogy nem került be a kezdőbe. Holott a kijevi finálé előtt 4 bajnokin ötször volt eredményes.

Félórával a vége előtt határozott úgy a francia szakvezető, hogy becseréli, ő pedig első labdaérintésével maradandót alkotott.

"Amikor végre beálltam, még mindig dühös voltam, szerintem épp ezért jött össze az a gól. Az egész mozdulatsor ösztönös volt. Jól helyezkedtem, megfelelően fordítottam a lábam, és jól időzítve kaptam el a labdát.

Ha ilyen tökéletes pillanatban tudsz lőni, akkor biztosra veheted, hogy eltalálod a kaput. Csupán abban kell reménykedned, hogy a kapus ne mutasson be valami világraszóló bravúrt. Amint lőttem, tudtam, hogy gól lehet belőle."

Zidane-nal a döntő óta nem beszélt, de nem volt rossz viszonyban a távozó edzővel, normális, profi kapcsolatuk volt. 

Bale arról is beszélt, hogy a liverpooli Lallana elmesélte neki, hogy szinte senki sem tudott aludni a döntő előtt a Pool-futballisták közül, míg spanyol oldalon, mivel már megszokták a stresszt, amit egy döntő okoz, teljesen nyugodtak voltak. Nagy előnyt jelentett a walesi szerint, hogy tudják kezelni az érzelmeiket.