Zidane most még nem tér vissza Madridba

2019.03.06. 20:04 Módosítva: 2019.03.06. 20:06

Bár Santiago Solari nem akar távozni a Real Madrid kispadjáról az Ajaxtól elszenvedett megalázó vereség után, a háttérben Florentino Perez elnök már megkezdte az új szakvezető kiválasztását. A spanyol lapok arról írnak, hogy Zinedine Zidane az első számú célpont, de a korábbi elnök, Ramon Calderón szerint biztosan nem tér vissza a francia.

„Tudom, hogy szerda reggel az elnök Zidane-nal beszélt és őt szeretné visszacsábítani, de azt is tudom, hogy Zidane azt mondta, hogy most nem – nyilatkozta a BBC-nek Calderon – ugyanakkor nyitva hagyta annak a lehetőségét, hogy nyáron újra tárgyaljanak az ügyről.”

A Real Madrid hihetetlen rossz sorozatban van, sorra bukta el az El Clásicócat és 87 év után először fordult elő, hogy a Barcelona összesítésben jobban áll a győzelmek tekintetében, mint örök riválisa. Ráadásul címvédőként, az Amszterdamban megszerzett 2-1-es előnyt bukta el kedden a BL-ben az Ajax ellen.

Sokan kézenfekvőnek gondolják, hogy az éppen állás nélküli José Mourinho lesz majd a régi-új Real Madrid-edző. Calderon erről azt mondta, hogy Mourinho és a Real Madrid most elég távol áll egymástól. Ráadásul odamondott egyet Pereznek is.

„Ez egy elkeseredett és szeszélyes elnök, aki ilyen helyzetbe hozott minket. Számára az első lehetőség mindig is Mourinho volt. Lehetőség van őt megint idehozni, de nincs sok értelme. Meg kell várni a szezon végét, de az még három hónap, nagyon sok kritikus hangot lehet addig még hallani majd.