Aliz
6 °C
14 °C

Jobb lett volna, ha nincs videóbíró

2018.06.22. 16:43

A Brazília-Costa Rica meccs 0-0-ra állt, a brazilok támadtak, de rengeteg helyzetet kihagytak, illetve remekül védett Keylor Navas.

A 80. perc környékén vitték végig a legszebb támadásukat, Gabriel Jesus lövés helyett letette balra a labdát Neymarnak - kissé lesgyanúsan - , aki megcsinálta a visszacselt, a védőjét befűzte. Csakhogy a védő bal kézzel utánakapott, egy pillanatra meghúzta a mezét, megakasztotta a mozgásban. Neymar hátradőlt, megállt, a bíró befújta a büntetőt.

A Costa Rica-iak tiltakoztak, a bíró hajthatatlannak mutatkozott, még el is játszotta nekik, mi történt Neymarral, ő is ugyanúgy hátrahőkölt.

Aztán a fülére szóltak, hogy megnézhetné videón az esetet. Ki is ment a pálya mellé, megvizslatta, és úgy ítélte meg, hogy ez nem is volt akkora fault, illetve hát semmilyen fault nem volt, így kifelé adott szabadot.

Aki játszott nagy pályán, tudja, a lendületben lévő emberről nem kell lerántani a mezt, elég odakapni - pont ahogy a védő tette -, és már meg is akasztja a támadót.

DE A LÉNYEG, HOGY HA NINCS VIDEÓ, A BÍRÓ HELYESEN ÍTÉLT VOLNA.

A vége 2-0 lett, a 90. perc után Costa Rica megtört, így az elmaradt büntető nem számít.

11-es volt?

  • 10689
    Nem
  • 2382
    Igen

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?