Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Neymar esernyőzött, gólt lőtt, aztán sírva fakadt

2018.06.22. 17:05

A brazil válogatott a 90. percben még 0-0-ra állt Costa Rica ellen, aztán a hatperces hosszabbításban két gólt lőttek a dél-amerikaiak, ezzel pedig az is eldőlt, hogy akárhogy is alakul az E csoport utolsó fordulója, Costa Rica kiesett.

Voltak ennek a meccsnek fordulópontjai, de igazából Filippe Coutinho gólja jelentette az igazit. Megszerezte a brazilok vezetéstét, és ha nem így lett volna, akkor egészen biztos, hogy Neymar nem enged magának egy olyan esernyő cselt egy szöglet után, mint azt tette a 96. percben.

Aztán a lefújás előtt pillanatban megszerezte a világbajnokságon az első gólját. Douglas Costa beadását kellett közelről, az üres kapuba bepasszolnia.

De mindezek akkora érzelmeket szakítottak fel benne, hogy a lefújás után, a pálya közepén temette arcát a kezeibe és sírva fakadt. Hiába. Ez a világbajnokság nem arról szól, hogy az esélyesek csak úgy túllépnek a kis csapatokon. Neymar amúgy a pályafutása 56. válogatott gólját szerezte, ezzel Romáriót előzte le, Már csak Ronaldo (62) és Pelé (77) áll előtte.