Aliz
6 °C
14 °C

Fél méter, és Portugália kiesik

2018.06.26. 09:09

Őrültre sikerült a zárás a B csoportban, ha nem is minden góllal változott a csoport állása és a továbbjutók, de a végén Spanyolország és Portugália is izgulhatott a kiesés és a helyezése miatt.

Portugália járt közelebb a kieséshez – a spanyolok még vereség esetén is rendben lettek volna, amíg Irán nem 4-4-es döntetlent játszik a portugálokkal –, a lefújás előtt viszont a tizenegyesből egyenlítő Irán közel járt ahhoz, hogy fordítson C. Ronaldóék ellen.

A 94. percben Mehdi Taremi akár a győzelmet is megszerezhette volna Iránnak, amikor Szaman Goddosz levágódó lövésére rástartolt a kaputól balra, és egy apró igazítás után lőtt is a rövid felső felé. Picit pontatlanul lőtt, de Rui Patrício iszonyatos pánik közepette nézett maga mögé: nem csoda, hiszen ha bemegy, akkor Irán jutott volna a nyolcaddöntőbe, az Eb-győztes Portugália pedig kiesik.

Taremi majdnem elsírta magát a döntő pillanatban pontatlan lövés után, a hosszabbítás maradék jó 3 percében újra már nem kerültek közel a gólhoz. A vége 1-1 lett, Portugália ment tovább.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?