Olivér
4 °C
8 °C

Belga-japán: 0-2-ről 3-2 a 94. percben

2018-07-02T195525Z 2082150522 RC1EEB184070 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
2018.07.02. 22:01
Japán a második félidő elején öt perc alatt lőtt kettőt, a belgák a 69. és a 74. között. Aztán jött a végzetes utolsó perc. Brazil-belga vb-negyeddöntő jön.

Nagyobb favorit nem volt a nyolcaddöntőkben, mint Belgium Japán ellen. A belgák 3 győzelemmel léptek tovább a csoportból, Japán kevesebb sárga lappal nyert helyet a 16 között Szenegál ellenében.

25 percig játszogattak a belgák, akkor a gázra léptek, és két helyzetet gyorsan összehoztak. Lukaku lendülő lábáról sikerült lelopni a labdát az ötösön, majd Kompany kanalazott a kapu helyett vissza egy hosszúra ívelt szögletvariációt.

Mertensnek voltak egyedül meglepőbb passzai, kétszer is jól tette le a labdát, de az egyikből lövés sem lett, a másikat Hazard lőtte el, nem elég jól.

rad

Japán veszélyesen kontrázott, és egy perccel a szünet előtt Courtois kapus ráhozta a frászt a belgákra, amikor átgurult a lába között a labda Oszako közeli gurítása után - de még elkapta a vonal előtt.

A 2. félidő eleje nagyon átalakította a meccset: a 48. percben vezettek a japánok. Shibaszaki kicsit rövid labdát küldött laposan Haragucsinak, de Verthongennek sikerült elvétenie. Haragucsi nem lőtt egyből, csinált egy félresikerült visszacselt, amit Verthongen megevett, így tisztán lőhetett, pontosan a jobbalsóba. 1-0 Japánnak.

Nem telt el öt perc, Japán 2-0-ra ment. Kagava játszotta meg Inuit, aki jó 20 méterről tüzelt, hajszál pontosan a bal alsóba. Courtois tehetetlen volt, Belgium padlóra került.

Ami jó volt nekik, hogy 40 percük maradt reagálni, és legalább hosszabbításra menteni a meccset.

Támadtak is, de Lukaku a 63.-ban ziccerben mellébólintott, a 68.-ban szintén ziccerben Joshida blokkolta becsúszva a közeli lövését.

A japánok mindenhová odaértek, és közben veszélyesen kontráztak is, benne volt a lábukban a 3-0.

Aztán egy röhejes helyzetből gólt kaptak a 69.-ben. Szöglet után az egyik japán védő az égbe rúgta a labdát a 16-oson belül, Verthongen balról visszafejelte középre, de a labda beeett a hosszúba. Már csak 2-1-re vezetett Japán.

Négy perc múlva meg már nem is vezetett: Hazard ívelt be balról, tökéletesen a csereként beállt Fellaini fejére, aki be is bólintotta. 2-2 a 74. percben, a belgák visszajöttek a meccsbe - öt percen belül kaptak kettőt, majd öt percen belül rúgtak kettőt.

Japán nem omlott össze, sőt, ők álltak közelebb a harmadikhoz, de a lövés pillanatában mindig odaért egy belga láb. A belgáknak kellett pár perc, hogy magukhoz térjenek, miután túlzottan lenyugtatta őket az egyenlítés, de a 86.-ban már ők tüzeltek: Chadlié volt az első fejes - ő is csereként jött be -, de Kavashima kitolta. Azonnal jött az ismétlés Lukakutól, Kavasima ezt is kitolta. Egyik labda sem volt jól helyezve, de a japán kapus ügyesen védett. Ahogy két perc múlva Verthongen lövésénél is.

Honda még a 94. percben is tesztelte Courtois-t egy 34 méteres szabadrúgással, amit éppen csak kitolt a kapus. Érkezett egy szöglet, Courtois lehúzta.

3:22-nél járt a négyperces hosszabbítás, amikor a kapus elindította az utolsó akciót.

Ezt:

Mivel szinte a teljes japán csapat fent volt, gyors kontra futott végig a pályán, aminek a végén Lukaku elengedte a labdát, ezzel Chadli ziccerbe került, és bőven a 94. percben begurította a győztes gólt.

Ez volt a meccs utolsó rúgása, Belgium 0-2-ről fordított 3-2-re, és pénteken a brazilokkal játszik a nyolc között. Japán kiesett a világbajnokságról.

Borítókép: Murad Sezer / Reuters.

rad

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?