Griezmann: Uruguay a második hazám

2018.07.04. 09:47

Július 6-án, pénteken négy órakor az Uruguay-Franciaország meccsel kezdődnek a világbajnokság negyeddöntői. Lesz valaki, akinek különösen érzelmes lesz ez a találkozó. A franciák csatára, Antoine Griezmann számára egészen biztosan. A futballista a FIFA hivatalos honlapjának nyilatkozva jelentette ki, hogy Uruguay a második hazája.

Származási kötödése nincs a dél-amerikai országhoz, hiszen az apja családja német (innen a vezetékneve eredete is), anyjáé pedig portugál volt, de a Griezmann Uruguay iránt érzett empátiája még Baszkföldön kezdődött és a mai napig is kitart.

„Nagyon szeretem a nemzetet és az embereket is, nagyon sok barátom származik onnan. Egy nagyszerű meccs lesz, tele érzelmekkel. - mondta Griezmann a FIFA oldalán.

Griezmann gyerekkorában Macon városának csapatában futballozott, majd próbált egy profi klub akadémiájára eljutni, de vékony és alacsony testalkata miatt sorra utasították el. Aztán 2005-ben, Montpellier-ben a Paris SG ellen játszott ifjúsági meccset, amelyet láttak a Real Sociedad képviselői is. Egyből megtetszett nekik Griezmann játéka, és rövid időn belül sikerült őt San Sebastianba csábítani.

Az első edzője az uruguayi Martin Lasarte volt, aki sokat segített neki alkalmazkodni a spanyol élethez és a futballhoz is. Fiatal korában ismerkedett meg Carlos Buenóval, aki a legjobb barátja lett, természetesen ő is uruguayi.

Amikor az Atlético Madridhoz szerződött, akkor pedig Diego Godin került hozzá a legközelebb. Az uruguayi válogatott csapatkapitánya annyira jó barátja lett, hogy amikor Godinnak megszületett a lánya, akkor Griezmannt kérte fel keresztapaságra, amelyet a francia nagyon szívesen elvállalt.

Néhány nap múlva már nem lesznek ennyire jó barátok, mert Godin egyik feladata lesz Griezmann hatástalanítása. Érdekes párharc lesz, biztosan érzelmekkel teli.  • Bérelnék
  • Bankszámla