Aliz
6 °C
14 °C

Riasztó számok az uruguayi-francia előtt

000 175340
2018.07.06. 09:06

Péntek délután négykor a vb legszervezettebb csapata meccsel a vb legtehetségesebb csapatával, ez talán biztos: Uruguay-Franciaország következik.

Uruguay eddig mind a négy meccsét megnyerte, lőtt 7 gólt, kapott egyet, legutóbb, Portugáliától a nyolcaddöntőben. A franciáknak 3 győzelem mellet van egy ikszük, a vb eddigi egyetlen 0-0-ja, Dánia ellen, az utolsó csoportmeccsükről.

Mindkét csapat pihent lesz, szombaton játszottak legutóbb, a hat nap felkészülés ideális. A franciák teljes kerettel mennek neki a mérkőzésnek, van viszont egy nagy kérdőjel az ellenfélnél: Edinson Cavani.

A portugálokat duplával kiütő csatár bő 70 perc után sántikált le, meghúzódott a vádlija. Egész héten külön edzett a többiektől, gyógyulása nem állt jól. A vádli a legkevésbé akadályozó sérülés, szóval lehet, hogy összerakják őt, ám 100 százalékos biztosan nem lesz.

Valószínűsíthető, hogy csak a padon kezd, és a végén jön be, ha olyan az eredmény. Az se kizárt, hogy egyáltalán nem játszik. Ami nagy baj lenne az uruguayiaknak, hiszen 3 gólt lőtt már, ő a gólkirályuk, és nélküle Luis Suarez egyedül marad elöl.

rad

Hasonlóan nagy baj, hogy múltkori cseréje, a szezonban a spanyol Gironában 19 gólos Cristhian Stuani úgy mozgott abban a negyedórában, mint aki életében először játszik közönség előtt. Emiatt merülhetett fel, hogy Tabarez mester inkább Cristian Rodriguezt küldi fel előre.

A franciáknál továbbra is a bőség zavara várja Deschamps kapitányt, de Giroud, Griezmann és Mbappé helye elöl szinte biztosan nem is lesz kérdéses.

Utóbbi 5 meccsén egymás ellen a két csapat 1 gólt ért el,

de ez ne riasszon el senki, most elméletileg a vb egyik legjobb meccsére van kilátás. Persze a tét már nagy, aki továbbjut, éremért játszik, és ha az alábbi táblázatra néznek, az sem arról árulkodik, hogy itt góleső lesz:

rad

A sok 0-0-ból kettő ráadásul vb-n volt, méghozzá 8 évenként: 2002, 2010. Bízzunk benne, hogy a számsort nem folytatják.

Ami biztos: nagy kár, hogy ez a két csapat már a 8 között összefut, ennek inkább elődöntőnek kellene lennie, de döntőnek se lenne rossz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?