Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Dzsudzsák: Szívvel-lélekkel, akarattal mindent el lehet érni

DB655196-2DE4-4597-A50A-B36DA82EE651
2019.03.24. 20:34 Módosítva: 2019.03.24. 23:14

Marco Rossi szövetségi kapitány még sosem élt át Magyarországon olyan hangulatot, mint a horvátok 2-1-es legyőzésekor. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint ma csak ők nyerhettek. Szalai Ádámot a hideg kirázta az ünnepléskor.

„Már a Himnusznál is elfogtak az érzelmek, mindig is őszinte ember voltam, most is elfognak az érzelmek” – nyilatkozott könnyek között a századszor válogatott Dzsudzsák Balázs az M4 Sportnak.

„A csapat csütörtökön is helyenként jól játszott, nem azt mondom, hogy a szív hiányzott, de nem volt meg ez a fajta szenvedély és akarat. Emellett végig tudtunk koncentráltan játszani, kihasználtuk a helyzeteinket, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk. Folyamatosan tudtuk, hogy mit akarunk. Előre léptünk, partiban vagyunk mindenért” – mondta a csapatkapitány, aki szerint ma nem lehetett más eredmény, csak az, hogy ők jönnek le győztesen.

Dzsudzsákék tisztelik a vb-ezüstérmest, de nem esnek hanyatt tőlük, mert nagy klubokban játszanak. „Szívvel, lélekkel, akarattal, csapatként és országként mindent el lehet érni.”

Az egyenlítő gólt szerző Szalai, aki a szlovák meccsen élesen kritizálta a csapatot, szerint most jó bemenni az öltözőbe. 

A gólom előtt gondolkodtam, hogy belőjem a kapu elé, de végül az első gondolat volt a helyes. Úgy éreztem, hogy most jól kezdtünk, aztán megint kaptunk egy ilyen gólt. Ma óriásit tett a csapat, pár napja odacsaptunk az asztalra, de most dicséret illeti a fiúkat. A védelem mindent elfejelt, beleugrott, belelépett.”

„Még 15 kört mentem volna a pályán a hangulat miatt, a hideg kiráz tőle, imádok magyarnak lenni az ilyen pillanatokért. Most is látszott, mit jelentene, ha itthon játszhatnánk az Eb-n. Az egész sorozat elején leültünk megbeszélni a dolgokat, hogy itthon rendezik az Eb-t, mindent alá kell rendelni annak, hogy kijussunk. A kezdés bosszantó volt, de kellemetlen, akkor is kőkeményen meg kell beszélni” – mondta Szalai.

Az első félidőben jobbak voltunk, jól reagáltunk arra, hogy hátrányba kerültünk. Egyetlen lehetőségből tudtak gólt rúgni a horvátok. A játékosok a szívükből játszottak. Ezt máskor is megtették egy mérkőzéstől eltekintve. Frusztrált voltam a szlovák meccs után, az eredmény volt a rossz, nem a játék. Mélyen hiszünk ebben a társaságban” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány.

A szlovák meccs után frusztráltak voltak a játékosok. Azt jobban meg akarták nyerni, mint bármely másikat. Meg kell köszönnöm a játékosoknak a mai meccset, és a szurkolóknak is, még nem láttam ilyen hangulatot Magyarországon” – mondta a kapitány.

Szerencsém volt, hogy másodjára sikerült bekotorni. Mondhatni bátor voltam, hogy jön a kapus, ilyenkor vetődni kell. Az egész meglepetés volt, hogy bekerültem a válogatottba, álomszerűre sikeredett. Visszafogott vagyok, nem szeretném túlértékelni a dolgot, mert Magyarországon hajlamosak erre. Hogy kijussunk az Eb-re, ahhoz kellenek ezek a bravúrok. Ma jó napunk volt, talán a horvátok le is becsültek minket” – értékelt a második gól szerzője, Pátkai Máté.