Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Az MTK vezetősége vállalja a felelősséget a kiesésért, Lucsánszkytól elköszöntek

2019.05.23. 11:37

Az MTK labdarúgó-csapatát működtető gazdasági társaság, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. a klub honlapján közzétett "Elnézést kérünk a szurkolóktól" című  közleményben reagált a csapat kiesésére az első osztályú labdarúgó-bajnokságból.

A közelmény szövege:

Elnézést kérünk a szurkolóktól!

Az utolsó bajnoki fordulóban végleg eldőlt, hogy az MTK Budapest labdarúgó csapata az OTP Bank Liga 2018/19-es idényében a 11. helyen végzett és ezzel kiesett a magyar bajnokság élvonalából.

Szereplésünk egyértelmű kudarc, amiért az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezetése vállalja a felelősséget. Tisztában vagyunk azzal, hogy az elért eredményben a futball klubon belül mindenkinek megvan a saját felelőssége.

Egyedül az MTK szurkolói nem hibáztathatók semmiért.

Ők mindent megtettek a sikeresebb szereplés érdekében. Köszönjük hűségüket, bizalmukat, hitüket és őszintén sajnáljuk, hogy annak ellenére sem sikerült jobb teljesítményt nyújtanunk, hogy lelkesedésükkel végig kitartóan támogatták a csapatot!

Mind csalódottak vagyunk, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a jövő a még keményebb munkáról, a győzelmekről és az élvonalba való visszajutásról szóljon.

Ezzel együtt az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. úgy döntött, hogy Feczkó Tamás után Lucsánszky Tamás munkáját is megköszöni és az edző lejáró szerződését nem hosszabbítja meg.

Az MTK szurkolói elvárják és megérdemlik, hogy csapatuk, csapatunk ismét az első osztályban szerepeljen. Ennek érdekében változnunk, változtatnunk kell, több szinten és több területen is.

A cél egyértelmű, az odáig vezető utat pedig meg kell, meg fogjuk találni. A következő napokban folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt a klub működését érintő változtatásokról.

Az MTK az NB I. utolsó előtti, 11. helyén végzett az elmúlt hétvégén befejeződött bajnokságban, így kiesett a másodosztályba.

A csapat vezetősége 2019. március 10-én menesztette Feczkó Tamás vezetőedzőt, miután a csapat a téli szünetet követően hat mérkőzéséből négyet elvesztett, egy döntetlen és egy győzelem mellett.

Az ekkor még a 11. helyen álló Kisvárdát hat ponttal megelőző csapat élére Lucsánkszy Tamást nevezték ki, akivel kilenc mérkőzésből nyolcszor kikapott az MTK. Lucsánszkyval egyedül a Diósgyőrt sikerült megvernie az MTK-nak, még az edző második meccsén, majd ezt követően hét vereség következett zsinórban, a tragikus sorozat pedig végül kieséshez vezetett.