Orbán
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Neymar újra a Barcelonában?

GettyImages-1148284719
2019.06.25. 11:45

A barcelonai Sport.es szerint Neymar szóban megegyezett az FC Barcelonával, így elindulhatott visszatérése a Paris Saint-Germaintől a katalán klubhoz.

Az újság úgy tudja, Neymar elfogadja, hogy kevesebbet keressen, mint Párizsban.

A 27 éves csatár állítólag több volt barcelonai csapattársának küldött üzenetet, amelyben azt írta, hogy visszatér.

Neymar klubváltását támasztja alá, hogy korábban Nasszer al-Kelaifi, a katari tulajdonban lévő PSG elnöke a France Footballnak azt mondta, a játékosoknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk, és akinek ez nem tetszik, az távozhat.

A brazil klasszis jelenlegi szerződése 2022-ig szól a PSG-nél, amely két éve 222 millió eurós világrekordért vásárolta ki a Barcától. A váltás nem jött be, ugyan bajnokok lettek mindkétszer, de a Bajnokok Ligájában leszerepeltek, már a 16 között kiestek idén és tavaly is.

Neymar ráadásul mindkét tavaszt szinte teljes egészében kihagyta sérülések miatt. Néhány hete a válogatottban is lesérült, miután felépült év eleji lábtöréséből, bukta a Copa Americát, amit Brazíliában rendeznek.

Az egyezség a játékos és a klub között a visszatérés legegyszerűbb része, sokkal nehezebb lesz megállapodnia a PSG-nek és a Barcának. Neymar piaci értéke 200-250 millió euró, az biztos, hogy ennyit nem fognak fizetni érte.

Jöhet hát az alkudozás, hogy játékosokkal oldják meg az üzlet nagy részét.

  • Ivan Rakiticért egy éve állítólag 50 millió eurót kínált a PSG, ő szinte biztosan a megegyezés része lehet.
  • Coutinhótól szívesen szabadulna a Barcelona, ő is érintetté válhat.
  • A francia Samuel Umtiti ugyancsak nélkülözhető a katalánoknak.
  • Elképzelhető, hogy Ousmane Dembelét is beáldoznák.

Vagyis van kit adniuk Neymarért, kérdés, hogy viszonyul a cserékhez a PSG, ami évek óta harcban áll a Barcával a játékospiacon: korábban Marco Verrattit nem adta el a Barcelonának, majd Adrien Rabiot leigazolásánál is bekavart.

Neymar először 2013-ban szerződött a Barcához, a brazil Santosból. 45 millió euróról beszéltek, de később kiderült, legalább 90 millió euróba kerülhetett, Sandro Rosell, a Barcelona exelnöke bele is bukott a bizniszbe.

A pályán viszont siker lett az első Neymar-projekt, 2015-ben triplázott a klub, 2016-ban is összejött a spanyol bajnokság és a kupa.

(Borítókép: Buda Mendes / Getty Images Hungary)