Emőd
21 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

A Juventus sztárigazolása ezt bizony nem látta jönni

2019.08.25. 14:15

"Természetesen jobb szerettem volna játszani" – nyilatkozta Matthijs De Ligt, a Juventus nyári sztárigazolása csapata 1-0-s pármai győzelme után a holland Algemeen Dagblad újságírójának. Az Ajaxtól a sajtóhírek szerint 70 millió euróért érkező középhátvéd a cserepadról nézte végig a meccset, és ha nem is repesett az örömtől, de fegyelmezetten vette tudomásul a történteket, ellentétben Paulo Dybalával, aki a végigmelegített második félidőt követően sem lépett pályára.

Míg az argentin csatár a meccs után szótlanul csörtetett át a médiának fenntartott zónán, addig a holland labdarúgó készségesen nyilatkozott a sajtónak.

Ezt azért nem láttam jönni, hogy csak csere leszek

– vallotta be őszintén a 20 éves holland válogatott középhátvéd, majd így folytatta:

Ha reálisan nézzük, akkor persze még mindig a beilleszkedés időszakában vagyok, míg a Chiellini-Bonucci párost, akik ma kezdtek, nagyon régóta a világ legjobb középhátvéd párosának tartják. Közéjük férkőzni egy nyitómeccsen nem egyszerű, és semmiképpen sem megy magától. Magamnak kell a szezon során kiharcolnom a helyemet.

De Ligt helyzetét valószínűleg az sem segítette, hogy Maurizio Sarri tüdőgyulladása miatt a meccsen Giovanni Martusciello irányításával futott ki a csapat a pályára, aki ebben a helyzetben érthető módon nem variált a jól bevált megoldásokon, ha nem volt muszáj.

De Ligt még elmondta, hogy bő 5 hete edz a csapattal, a foglalkozásokat fizikálisan keménynek találja, ugyanakkor máris úgy érzi, hogy erősödött. A beilleszkedéshez a nyelvtudásán kellene legfőként javítania, ennek érdekében het 5 nyelvórán vesz részt, és a saját bevallása szerint jól halad.