Zárt kapus lesz az Azerbajdzsán elleni válogatott meccs október 13-án

HUSZ6787
2019.09.20. 17:10 Módosítva: 2019.09.20. 18:43

Zárt kapuk mögött kell megrendeznie a magyar szövetségnek az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak, olvasható az MLSZ honlapján.

Az UEFA fegyelmi testülete zárt kapus döntéssel büntette a magyar szövetséget a szeptember 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

Az MLSZ közlése szerint ők is, a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A mostani döntéskor visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni.

A szövetség fellebbezést nyújt be, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

(Borítókép: Magyar szurkolók a Magyarország–Szlovákia mérkőzésen a Groupama Arénában, 2019. szeptember 9-én. Fotó: Huszti István / Index)  • Tippek
  • Hírek