Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Veszélyben a Barca-Real az újabb katalán válság miatt

2019.10.16. 13:55

A pályaválasztói jog felcserélését tervezi a Spanyol Futballszövetség az élesedő katalán politikai helyzet miatt az október 26-ra, Barcelonába tervezett Barca-Real Madrid spanyol bajnoki futballrangadón.

A szervezet az AFP szerint azt kérte a Madridtól, hogy legyen ő most a vendéglátó, majd március 1-jén játsszák le a barcelonai meccset. Az As.com értesülései szerint a Real ezt a felvetést máris elutasította, azt akarja, ha nem játszhatnak most Barcelonában, akkor halasszák el a meccset.

Két éve a Barcelona-Las Palmast üres lelátók előtt kellett lejátszania a Barcának, mert az akkori, katalán elszakadási kérdés miatti politikai krízishelyzetben nézőket nem engedhettek be a meccsre.

Most hasonló a helyzet Spanyolországban, mert a napokban katalán politikusokat tartóztattak le, majd tüntetések törtek ki, közel 100 embert letartóztattak. A Barcelona azonnal szót emelt a bebörtönzések ellen, várhatóan az El Clásico politikai nézetnyilvánításba menne át. Ezt megelőzendő vinnék a mérkőzést Madridba.

Nagy az esély a halasztásra, esetleg játszhatnának semleges helyszínen, ám ebbe kizárt, hogy a Barcelona beleegyezzen. Döntés ráadásul csak október 23-án, szerdán lesz, a végső szót a spanyol szövetség mondja majd ki. Mivel a kezdési időpont október 26-a, szombat délután 13 órára van kiírva a Nou Camp stadionba, nem sietik el a dolgot.