Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Rossi fejében már összeállt a haditerv Wales legyőzésére

2019.11.18. 12:25

Elutazott a magyar labdarúgó-válogatott a Wales elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező helyszínére, a reptéren Marco Rossi szövetségi kapitány és Pátkai Máté, a Mol Fehérvár játékosa tartott sajtótájékoztatót. Ha a magyar válogatott nyer kedden, automatikusan kijut a jövő évi Eb-re. A döntetlen csak akkor érhet kijutást, ha a csoport másik meccsén a szlovákok nem győzik le Azerbajdzsánt. Vereség esetén pótselejtező vár a magyar csapatra, ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk. 

Rossi szerint  a hozzáállás és az akarat dönt majd a keddi meccsen, a szakmai stáb minden apró részletre felkészült. Az olasz edzőt nem tévesztette meg, hogy Azerbajdzsánban nem a legerősebb összeállításában játszott a walesi csapat, kedden az összes sztárjára számíthat majd Ryan Giggs walesi kapitány. 

 A kezdő tizenegy már összeállt Rossi fejében, csupán az a kérdés, ki lesz a három játékos, aki még a cserepadra sem fér oda.

Nem volt könnyű dolga a magyar szövetségi kapitánynak, hiszen a védelemből Kádár Tamás, Korhut Mihály és Willi Orban is hiányozni fog.  Az egyik újonc, Nagy Zsolt viszont biztosan ott lesz a pályán, a Puskás Akadémia fiatalja meggyőzte Rossit a pénteki stadionavatón.

Az Uruguay ellen 2-1-re elveszített felkészülési meccsről azt mondta Rossi, hogy az első húsz percet leszámítva a csapat megmutatta, hogy a világ egyik legjobb válogatottjával is képes nyílt sisakos mérkőzést játszani. Ugyanerre a hozzáállásra lesz szükség Wales ellen is, a meccs első 20 perc döntő lesz, mert a walesiek nekik rontanak majd. 

Pátkai Máté arról beszélt, hogy a walesi válogatott főleg támadásban erős, viszont a védelme sebezhető. Ha a csapat el tudja hinni, hogy nyerhet, akkor sikerülhet a bravúr, tette hozzá.