Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Kettőből semmi eddig a futballmérleg az új Puskásban

2019.11.18. 22:29 Módosítva: 2019.11.18. 22:34

Három nappal a Puskás Aréna avatója után újabb mérkőzést rendeztek a hipermodern, közel 68 ezer néző befogadására alkalmas stadionban, ám a pénteki, Uruguay elleni telt ház nem ismétlődött meg, hiszen az U21-es csapat Ausztria elleni barátságos mérkőzésén nem nyitották meg a két felső karéjt, a második meccsen viszont meglett a második vereség is a stadionban.

A pálya melletti, hosszoldali szektorok nagyjából így is megteltek, a két kapu mögött voltak csak többnyire üres helyek, de az U21-es csapat nem nagyon szokott itthon több ezer néző előtt barátságos mérkőzést játszani.

A nagy szurkolói tömeg viszont nem hozott szerencsét a válogatottnak, Gera Zoltán csapata ezúttal is kikapott, az osztrákok 1-0-ra nyertek egy, a 43. percben, szöglet után szerzett fejessel. A győztes gólt Kevin Danso szerezte, a szöglet előtt bravúrral hárító Demjén Patrik másodikra már nem tudott védeni.

„Sajnálom, hogy egy pontrúgás miatt vesztettük el a mérkőzést, de azt kell látni, hogy egy jó csapat ellen játszottunk. A második játékrésszel elégedett vagyok, szervezettebbek voltunk. A három belsővédővel az volt a célunk, hogy többet birtokoljuk a labdát, ez most nem jött be. Lépegetünk előre. Nagyon remélem, hogy ezzel a hat mérkőzéssel letudtuk a felkészülési időszakot, és jövő márciustól eredményesebben fogunk játszani és több gólt fogunk rúgni” – értékelt a mérkőzés után az U21-es szövetségi kapitány Gera.