Kornélia
-1 °C
15 °C

A Bayern begyújtotta a rakétákat, övék a legjobb gólátlag

2020.01.25. 20:53 Módosítva: 2020.01.25. 23:36

Erődemonstrációnak is vehető győzelmet aratott szombat este a Bayern München a bajnokság ötödik helyén álló Schalke ellen, Hans-Dieter Flick csapata 5-0-ra nyert, és egyetlen percig sem forgott veszélyben a müncheni csapat hazai sikere.

Robret Lewandowski már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Bayernnek, majd még a szünet előtt, az első félidő hosszabbításában Thomas Müller hozott még kényelmesebb előnyt csapatának. Müller az egyik legnagyobb haszonélvezője Flick novemberi kinevezésének: azóta csak egy meccs volt, amin nem volt legalább egy gólja vagy gólpassza, a Freiburg ellen maradt közvetve csak a gólokat nézve hatástalan. A második félidő elején Leon Goretzka szerezte a harmadik gólt, majd Thiago Alcantara és Serge Gnabry is betaláltak, beállítva az 5-0-s végeredményt.

Ezzel a Bayern 19 bajnoki meccs után 55 góllal áll, ami 2,89-es meccsenkénti átlag, ezzel pedig a legjobbak az öt európai topligát nézve:

  • a Premier League-ben a 24 meccsen 65 gólig jutó Manchester City átlaga 2,7-es,
  • a Serie A-ban a szombat este 7 gólt vágó Atalanta 2,71-et tud,
  • Franciaországban a PSG 2,5-es átlaggal lövi a legtöbb gólt,
  • a spanyoloknál a Barcelona 2,38-as mutatója a legjobb.

Persze lehet, hogy a Bayern gólátlagot nézve első helye hamar veszélyben lesz, legalábbis ha a most 51 gólos Borussia Dortmund úgy termeli a gólokat, ahogy Erling Haaland érkezése óta, akkor hamar előzhet a BVB.

A forduló többi eredményét itt találják.