Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Vége lehet a 105 milliós Barca-csatár idényének

2020.02.06. 17:39 Módosítva: 2020.02.07. 00:17

Ousmane Dembélét, az FC Barcelona futballistáját kedden Finnországban megműtik, írja az MTI.

A katalán klub csütörtöki közlése szerint a 22 éves francia támadót – akinek a hétfői edzésen szakadt el a combizma Turkuban operálják meg, majd ezután adnak tájékoztatást várható visszatérésének időpontjáról.

A spanyol és a francia sajtó eközben szinte biztosra veszi, hogy Dembélé ebben a szezonban már nem lép pályára, és erősen megkérdőjeleződött a részvétele a nyári Európa-bajnokságon is.

A világbajnok Dembélé 2017 nyarán 105 millió euróért szerződött a Barcelonához, ahol a klubvezetők vele kívánták feledtetni a Paris Saint-Germainbe távozó Neymart. A játékos első idénye azonban rosszul sikerült: öt hónapot hagyott ki sérülés miatt. Eddig több mint 60 mérkőzésről hiányzott – többnyire izomsérülései miatt –, a mostani idényben csapata 31 meccse közül mindössze kilencen tudott játszani. Legutóbb november 27-én lépett pályára. Dembélé a Barcelonában 74 tétmérkőzésen 19-szer volt eredményes.

A katalánok támadósorának másik tagját, Luis Suárezt január közepén műtötték meg. A 33 éves uruguayi csatár Dembélével ellentétben alapembernek számít, a felépülését pedig május közepére jósolják, azaz várhatón ebben a szezonban már ő sem játszhat.