11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Szoboszlai a Milan felé kacsingat

2020.03.25. 10:39

A Red Bull Salzburg magyar futballtehetségét, Szoboszlai Dominikot korábban szóba hozták a Juventusszal, most a Milannál kerülhetett képbe. Menedzserével, Esterházy Mátyással készített interjút a Milannews24.com, amelyből a Nemzeti Sport szemezgetett.

Esterházy nagyon elismerően beszélt a jelenleg nem épp legszebb napjait élő, de a BL-győzelmeket nézve magasan legsikeresebb olasz egyesületről.

Az AC Milan a labdarúgás történetének egyik meghatározó klubja, amelynél jól látszik az az új filozófia, hogy fiatal játékosokat szerződtetnek, akik a tapasztaltabb labdarúgók mellett fejlődhetnek. Theo Hernández, Iszmael Bennaszer, Rafael Leao mind ebbe a sorba tartozik, de Ante Rebic is nagyszerű befektetés. Ez az irány hosszú távon eredményekkel is párosulni fog

- nyilatkozta a menedzser.

Szoboszlai a levegőben a Liverpool ellen
Szoboszlai a levegőben a Liverpool ellen

A Milannál nyáron a sokadik átépítés kezdődik meg, szakmai igazgatónak vagy edzőnek érkezik majd a német Ralf Rangnick, aki korábban a Salzburg munkáját is irányította.

"Ralf Rangnick széles látókörű menedzser, az egyik legjobb tehetségkutató, aki tökéletesen passzol a klub fiatalokra építő filozófiájához” - dicsérte Esterházy.

A 19 éves Szoboszlai szerződése 2022 nyarán jár le Salzburgban, a Transfermarkt.de szerint a válogatott középpályás értéke 15 millió euró. A Milannak ez az összeg simán beleférne, az pedig a téli átigazolási időszakban kiderült, a Salzburg nem elzárkózó, ha legjobbjait megkörnyékezik: a japán Minaminót ugyan kivásárolta a Liverpool, de a szupertehetség Erling Haalandot huszonegynéhány millió euróért elengedték a Borussia Dortmundba.  • Hírek
  • Bankszámla