Messi jelentette be, hogy 70%-kal megvágták a bérüket a Barcelonánál

2020.03.30. 17:59 Módosítva: 2020.03.30. 19:48

A Barcelona is csatlakozott azokhoz a futballklubokhoz, ahol a játékosok fizetéscsökkentésével próbálják meg átvészelni a koronavírus-járvány okozta krízist.

A fizetések megvágását a klub legnagyobb sztárja, Lionel Messi jelentette az első csapat nevében Instagram-oldalán. Eszerint a játékosok bére 70 százalékkal csökken. Messi arról is írt, hogy a vállalásuknak köszönhetően a klub alkalmazottjainak béréhez nem nyúlnak. 

A fizetéscsökkentés nem csak a futballistákra vonatkozik, a Barcelona többi szakosztályában (például kézilabda, kosárlabda) is meglépik ezt az intézkedést.

Messi arról is írt, hogy a klubon belül többen nyomás alá helyezték őket, hogy belemenjenek ilyen döntésbe. A futballista ezt méltatlannak találta, mert már korábban kinyilvánították, hogy hajlandóak belemenni a bércsökkentésbe.

A Barcelona a jegybevételeit elbukta a tavaszra, és a stadionjukban üzemelő múzeum sem termel hasznot, mert kénytelenek voltak azt is bezárni. A futballisták bérének csökkentésével több százmillió eurót spórolhat meg a klub.

Korábban a spanyol csapatok közül az Espanyol és az Atlético Madrid is jelezte, hogy a futballisták bérét csökkenteni kénytelen.

(via ESPN)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Vennék
  • Biztosítás