Csányi Sándor az MLSZ egyetlen elnökjelöltje

2020.04.14. 13:06

A koronavírus-járvány miatt nem lehet személyes jelenlét mellett megtartani a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) küldöttgyűlését, ezért a tagok elektronikusan szavaznak arról, hogy a jelenlegi elnök, Csányi Sándor maradhat-e a szövetség elnöke. 

A virtuális közgyűlést április 21-én, 10 órától tartják - adta hírül a hazai szövetség hivatalos honlapja.

Csányi egyébként 138 jelölést kapott a tagszervezetektől, ezért az újbóli megbízatása formalitásnak tűnik, nincs is kihívója. Az üzletember 2010 óta vezeti az MLSZ-t, a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke is már. Elnökséget is választanak, a lehetséges jelöltek a mostani elnökség tagjai is egyben:

  • dr. Anthony Radev, dr. Török Gábor, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István, Nyilasi Tibor.

Az MLSZ a szakmai beszámolójáról is szavaznak a jövő héten, a pénzügyi kérdések mellett, felügyelő bizottságot is választanak.

A válogatott szófiai, március 26-i pótselejtezőjét elhalasztották a járvány miatt, így nem tudjuk, hogy a csapat ott lehet-e a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A selejtezőnek szeptemberi időpontja van, de a FIFA alelnöke, Victor Montagliani azt tartja valószínűnek, hogy a nemzetközi futballélet majd jövőre indul újra.  • Hírek
  • Személyi kölcsön