Lázad az olasz bajnokság újraindítása ellen az egyik csapat

2020.05.07. 12:55 Módosítva: 2020.05.07. 14:38

A Serie A utolsó helyén álló Brescia csapatkapitánya, Daniele Gastaldello szerint az egész együttes az olasz labdarúgó-bajnokság befejezése ellen foglalt állást, írja az MTI.

„Nem érezzük biztonságosnak. Azt kérik tőlünk, hogy újra tréningezzünk, majd térjünk vissza a pályára. A játékosok egészségét kockáztatják” – mondta Gastaldello a La Repubblica című napilapnak.

Az olasz élvonalbeli klubok többsége ezen a héten egyéni edzésekkel kezdte meg a felkészülést a folytatásra, de az észak-olaszországi Brescia nem tartozik közéjük. A Torinónál pedig rögtön az okozott gondot, hogy a tréningek megkezdéséhez elvégzett koronavírustesztek közül az egyik játékos eredménye pozitív lett. Nevét nem hozták nyilvánosságra, csak azt közölték, hogy jelenleg tünetmentes.

A Brescia elnöke korábban szintén úgy foglalt állást, hogy akár a kiesést is vállalja, de csapata semmiképpen nem áll ki a mérkőzésekre, ha folytatnák a bajnokságot, mert a játékosok egészségét nem kockáztatja. Ennek ellenére két hete valamennyi klub, azaz mind a húsz megszavazta azt az indítványt, hogy megpróbálják befejezni a március 9-én felfüggesztett szezont.

A jelenlegi tervek szerint május utolsó hetében indulna újra az olasz futballidény, amennyiben a helyzet engedi.  • Hírek
  • Személyi kölcsön