Ennyi volt, Szerhij Rebrov távozik a Ferencvárostól

D KOS20200623044
2021.06.04. 13:21
Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője távozik a zöld-fehérektől – mondta el az ukrán szakember a Nemzeti Sportnak, amit később a klub hivatalos honlapján megerősített.

Valószínű volt, hogy a 47 éves edző nem marad a magyar fővárosban, most azonban végleg pontot tett az ügy végére.

Aláírtuk a szerződés felbontásáról szóló dokumentumokat. Továbbra is értetlenül állok a dolgok előtt, rendkívül szomorú vagyok a történtek miatt. Remekül éreztem magam a Ferencvárosnál, szép sikereket értünk el

– fogalmazott Rebrov a Nemzeti Sportnak.

A klub nem sokkal később hivatalos honlapján jelentette be, hogy Szerhij Rebrov távozik. Az ukrán szakember lemondott a vezetőedzői pozícióról, és az alábbiakat nyilatkozta a Fradi.hu-nak:

Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, valamint minden ferencvárosi szurkolónak, hogy támogatták a munkámat. A sikereket együtt értük el, örülök, hogy egy ilyen népszerű és nagy múltú együttesnél dolgozhattam.

Rebrov 2018 augusztusában vette át a Ferencváros irányítását, sorozatban három magyar bajnoki címet nyert a csapattal, amely az elmúlt két évben az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában is bejutott a csoportkörbe. Összesen 161 alkalommal ült a klub kispadján, ezek közül 133 volt tétmérkőzés. Mérlege ezeken 82 győzelem, 31 döntetlen és 20 vereség, 252–122-es gólkülönbséggel.

Kubatov Gábor klubelnök nemrégiben arról beszélt, hogy a tréner február 10-én felmondott a csapatnál, ahová 2022-ig szerződés kötötte. 

Rebrov néhány nappal ezelőtt a Zbrinának adott interjút, ebben már arról beszélt, hogy „dühítő a helyzet”.

Hosszú ideig voltam csendben, olvastam a velem kapcsolatban megjelent írásokat, de nem akartam ezeket kommentálni, mert tiszteletben tartottam a klubbal kötött szerződésemet. Ugyanakkor úgy tűnik, itt az idő beszélni, mert ez az egész helyzet rendkívül dühítő

– kezdte interjújátRebrov, aki részletezte az átigazoláspolitikával kapcsolatos nézeteltéréseket is.

Az év elején volt néhány nézetkülönbség, ami után mondtam az elnöknek, hogy nem értek egyet néhány dologgal. Úgy vélem, azok után, hogy nyertünk három bajnoki címet, eljutottunk az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportkörébe, határozottan megérdemlem, hogy kikérjék a véleményemet, mielőtt új játékos érkezik. Az elnök biztosított róla, hogy nem lesz átigazolás a beleegyezésem nélkül... Aztán szerződtettek még egy játékost.

A kialakult helyzet miatt Rebrov elbeszélgetett ügynökével, Varga Sándorral, akinek elmondta, hogy nem kíván így dolgozni a jövőben. A Magyar Nemzet nemrég arról írt, hogy értesülései szerint Rebrov Dzsudzsák Balázs korábbi együttese, az al-Ain irányítását veszi át.

Egy biztos: Rebrov távozik a Ferencvárostól. 

(Borítókép: Szerhij Rebrov. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM