Forró szív, hideg fej – így győzi le Dávid Góliátot az Eb-n

GettyImages-1325978459
2021.07.01. 06:01
Lejátszották a nyolcaddöntőket a labdarúgó-Európa-bajnokságon, kialakult a legjobb nyolc párosítása. Az Index Sportcastben elemeztük az egyenes kieséses szakasz első fordulóját, valamint egy kicsit előretekintettünk a továbbiakra szakértőnkkel, Bene Ferenc labdarúgó-szakedzővel.

Az Európa-bajnokság előtt egyértelműen halálcsoportnak titulálták az F jelű négyest, amelyben a magyar válogatott is szerepelt. Franciaország, Németország és Portugália is továbbjutott ebből a négyesből, ám mindhárom sztárcsapat elesett az első akadálynál, azaz a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Általánosságban elmondható, hogy több esélytelenebbnek tartott válogatott is meglepetést okozott. Gondoljunk a vb-címvédő Franciaországot búcsúztató Svájcra, vagy a végső esélyesek között emlegetett Hollandiát két vállra fektető Csehországra. Hideg fej, forró szív, hihetetlen csapategység – Bene Ferenc szerint ezekben rejlik a titok, amellyel a szerényebb képességű játékosokból álló válogatottak eltüntetik a különbségeket a pályán.

Bene Ferenc labdarúgó-szakedzővel beszélgettünk még többek között:

  • a belga válogatott aranygenerációjáról és a futballban ideális életkorról,
  • az olasz válogatott eddigi szerepléséről és Roberto Manciniről,
  • a szövetségi kapitányok döntéseinek súlyáról,
  • az angol válogatott remekül megválasztott és felépített taktikájáról, 
  • valamint a spanyol válogatott esélyeiről.

Az Index Sportcast elérhető az iTuneson és a Spotifyon is, a korábbi adásokat pedig ide kattintva hallgathatja vissza.

(Borítókép: A svájciak öröme a Franciaország elleni nyolcaddöntő végén, Kylian Mbappé sétál leszegett fejjel. Fotó: Getty Images Hungary)

  • Tippek
  • Személyi kölcsön