BL-rekorder gólvágóval pótolja a Dortmund Haalandot

haller
2022.06.22. 09:40
Fabrizio Romano értesülése szerint megszületett a megállapodás a felek között, a Dortmund az Ajax csatárával, Sébastian Hallerrel erősíti meg a keretét.

A 28. születésnapját épp ma ünneplő elefántcsontparti futballistáért a hírek szerint 35 millió eurót fizet az Erling Haalandot elveszítő Bundesliga-csapat. 

Haller a francia Auxerre-nél kezdte a pályafutását, majd a holland Utrechtnél hívta fel magára először a figyelmet (98 meccsen 51 gólt és 16 gólpasszt jegyzett), ahonnan a Frankfurthoz került 2017-ben, 12 millió euróért cserébe.

A 190 centiméterre nőtt támadó a német együttesben sem tétlenkedett, 77 fellépésen 52 kanadai pontot (33 gól, 19 gólpassz) termelt, ezzel felkeltette a West Ham United figyelmét, amely 50 millió eurót sem sajnált a játékjogáért.

A PL-csapatnál ugyanakkor nem találta meg a számítását, így kapóra jött neki az Ajax megkeresése, az amszterdamiak 22,5 millióért szerződtették 2021 januárjában, ő pedig villámgyorsan nekilátott vételára törlesztésének.

Az előző BL-idényben debütálóként négy gólt szerzett, amire Marco van Basten óta senki nem volt képes a sorozatban, de ezt követően sem állt le, sorra döntötte a rekordokat, ő lett az első, aki

  • az első két BL-meccsén 5 gólt szerzett
  • az első, aki öt egymást követő meccsen 9 gólig jut
  • CR óta az első (és mellett az egyetlen), aki mind a hat csoportmeccsen betalál
  • a leggyorsabb, aki eljut 10 BL-gólig (6 meccs)
  • az első, aki az első hét BL-meccsén egyaránt eredményes (11 gól)

Amszterdami pályafutása során 65 tétmeccsen 47 gól és 16 gólpassz volt a mérlege, a francia utánpótlás-válogatottakat kijárva az elefántcsontparti felnőttcsapatban 12 fellépésen négyszer volt eddig eredményes.

(Borítókép: ANP via Getty Images)  • Hírek
  • Csok