A Barcelona sztárját úgy megverték a betörők, hogy hetekig nem léphet pályára

GettyImages-1418609792
2022.08.31. 14:56
Hétfő délelőtt látott napvilágot a hír, miszerint négy fegyveres rabló hatolt be a Barcelona támadója, Pierre-Emerick Aubameyang otthonába, és kirabolta a gaboni játékos házát. A 33 éves csatár olyan súlyos sérüléseket szenvedett a betörés közben, hogy hetekig nem léphet pályára.

A beszámoló szerint hétfő hajnalban vascsövekkel és lőfegyverekkel felszerelkezett rablók törtek be a Barcelona sztárjának Castelldefelsben lévő otthonába. A behatolók megfenyegették Aubameyangot és feleségét, hogy nyissák ki a széfet, majd megverték a futballistát.

A tolvajok végül készpénzzel, ékszerekkel és rendkívül nagy értékű tárgyakkal távoztak a gaboni támadó házából. A barcelonai rendőrség nagy erőkkel keresi a betörőket, akik egy fehér Audival menekültek el a helyszínről. 

Az ESPN információi szerint a dulakodásban 

Aubameyang állkapcsa is eltört, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek következtében hosszú hetekig partvonalon túlra szorul. 

A gaboni támadó sérülése akár a klubváltását is befolyásolhatja, mivel éppen tárgyalásban áll a Barcelona és a Chelsea Aubameyang játékjogát illetően. A londoni klub húszmillió euró körüli összeget szánna a transzferre, de a katalánok legalább 25 millió eurót szeretnének kapni támadójukért. A nemzetközi átigazolási piac ma éjfélkor zárul, így órákon belül egészen biztosan kiderül, hol folytatja pályafutását Aubameyang.

Nem ez az első eset egyébként, hogy egy futballista házába betörnek, ám a rablók általában akkor hatolnak be a házba, amikor tudják, hogy nincsenek otthon a játékosok, vagy úgy követik el a bűncselekményt, hogy nem veszik észre a jelenlétüket, mint ahogy ez 2018-ban Jordi Albával történt.

Ezt megelőzően a nyáron igazolt Robert Lewandowskit is kirabolták. Edzésre érkezve egy szurkolónak álcázott bűnöző az autója ablakán keresztül szakította le a lengyel támadó karjáról hetvenezer eurót érő óráját, ám az elkövetőt a rendőrök nem sokkal később elfogták, az órát pedig visszajuttatták a tulajdonosnak.

(Borítókép: Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport