Tűzijátékkal lőtték a rendőröket Brüsszelben a marokkói szurkolók

A labdarúgó-világbajnokság nyolcadik napjának eseményei egy helyen

Index
2022.11.27. 10:22
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Magyar idő szerint délelőtt 11 órai kezdéssel Japán Costa Ricával találkozik, és amennyiben az ázsiai csapat legyőzi riválisát, úgy hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé. Ismeretes, hogy az első fordulóban Japán csodával határos módon győzte le Németországot, míg Spanyolország 7–0-ra múlta felül Costa Ricát.

    A kezdőcsapatok: 

    Japán: Gonda – Jamane, Itakura, Josida, Nagatomo – Morita, Endo, Szoma, Kamada, Doan – Ueda. 

    Costa Rica: Navas – Oviedo, Calvo, Duarte, Waston Manley – Fuller Spence, Borges, Tejeda, Torres – Contreras, Campbell. 

  • Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a kanadai szövetségi kapitány nyomdafestéket nem tűrő szavakkal buzdította a csapatát. 

    Amikor az ausztrál Fox Sports újságírója megkérdezte, mit mondott a Belgium elleni vereséget követően a játékosainak, John Herdman nem habozott felidézni a lelkesítő beszédét. Azt mondtam nekik, hogy ide tartoznak. 

    És most megyünk, és megb****uk a horvátokat. Ilyen egyszerű 

    – elevenítette fel szavait a kanadai szövetségi kapitány. 

    A 24Sata nevű újság ezt követően a címlapján meztelenül ábrázolta a 47 éves szakembert, akinek a száját egy nagy, a nemi szervét egy annál jóval kisebb juharlevél takarja el – utalva arra, hogy a szája sokkal nagyobb, mint a...

    Az esetet követően Herdman is megszólalt, humorosan annyit fűzött hozzá a történethez, hogy: „Azért kicsit nagyobb a hasam, mint a képen.”

    A Horvátország–Kanada-mérkőzés 17 órakor kezdődik.

  • Argentína szombat este kulcsfontosságú, 2–0-s győzelmet aratott Mexikó felett a labdarúgó-világbajnokságon. Az első gólt szerző Lionel Messi a lefújás után úgy nyilatkozott, egy új torna kezdődött számukra. 

    Az első meccs nagyon nehéz volt számunkra, de ez normális. Nyomás volt rajtunk, és sok új játékosunk még világbajnoki mérkőzésen nem is lépett pályára. Ezek persze nem kifogások, hiszen nem játszottunk jól. Volt néhány lehetőségünk, s centimétereken múlt, hogy nem lett más az eredmény. Ma viszont új világbajnokság kezdődött számunkra, és jól teljesítettünk

    értékelt a hétszeres aranylabdás támadó.

    Messi egészségügyi állapotára is kitért, és elmondta: nem érti, miért híresztelik azt a médiában, hogy sérült a bokája, mivel a legjobb fizikai állapotnak örvend, és nincs semmi baja. 

    Az Argentína–Mexikó-mérkőzés részletes összefoglalóját itt olvashatják! 

  • Jó reggelt, Magyarország!

    A vasárnapi program ismét a várólistával indult, szerencsére még a tömeg előtt sikerült megérkezni a médiacenterbe, gyors feliratkozás után bízom a jó szerencsében, és hogy végül sikerül jegyet szerezni a Spanyolország–Németország-összecsapásra.

    Nem kell izgulni a belga–marokkói találkozó miatt, erre ráadásul még asztalt is biztosítottak a szervezők, ami mindig külön öröm.

    Hát még az, hogy a holnapi program mindkét kért meccsére megjött a jóváhagyás, és már sikerült is kinyomtatni a belépőket.

  • A médiacenterben nemcsak a következő képen látható óriási pókszobor jelent kuriózumot, de akad olyan mozgólépcső, amely kanyarban megy fel, illetve a túloldalon le. Talán ilyet sem lát mindennap az ember.

  • Az már korábban eldőlt, hogy Katar biztosan nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe, vasárnap pedig biztos lehet, hogy 2018 után idén is a csoportkör jelenti a végállomást a német válogatott számára. 

    Ahhoz, hogy Hansi Flick csapata kiessen, Japánnak pontot kell szereznie Costa Rica ellen, Spanyolországnak pedig le kell győznie Németországot. 

  • A tegnapi nap legfontosabb eseményei egy helyen itt!

  • Jó reggelt kívánunk! 

    Négy mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó-világbajnokság.

    11.00: Japán–Costa Rica  (E csoport)
    14.00: Belgium–Marokkó  (F csoport)
    17.00: Horvátország–Kanada  (F csoport)
    20.00: Spanyolország–Németország  (E csoport)