Ez a poszt a következő Percről percre része:

Cristiano Ronaldo döntött a jövőjéről

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A horvát és az argentin válogatott is drámai büntetőpárbajban harcolta ki az elődöntőbe jutást, a négy évvel ezelőtti finalista Brazíliát, a dél-amerikai bajnok Hollandiát fektette végül két vállra.

    A két együttes eddig kétszer csapott össze egymással világbajnokságon, mindkétszer a csoportkörben: 1998-ban az argentinok 1–0-ra győztek Mauricio Pineda találatával, 2018-ban pedig Luka Modricék háromszor köszöntek be az 53. perc után (3–0).

    A Real Madrid középpályása konkrétan erre a meccsre kapta meg a négy évvel ezelőtti Aranylabdát!

    Érdekesség, hogy mindkét alkalommal szomszédunk jutott messzebb, 1998-ban bronzérmet nyert, négy év ezüstöt.

    Ezenkívül nem is jutottak tovább a csoportból a mostani viadalt megelőzően, így Horvátország mérlege 1–1 az elődöntőben, az argentinok pedig még hibátlanok, mind a négy alkalommal bejutottak a döntőbe – ahol aztán kétszer nyertek (1978-ban Hollandia, 1986-ban az NSZK ellen), kétszer pedig alulmaradtak (1930-ban Uruguay, 1990-ben az NSZK örülhetett).

  • Mázsás súlyoktól szabadultak meg az argentinok: előbb a 2021-es Copa América-győzelemmel, majd most, a katari vb csoportkörének végén, hogy megúszták a Szaúd-Arábia elleni fiaskót komolyabb ár nélkül. Hogyha van Istennek keze – ez ugyebár az argentinok esetében Diego Maradona 1986-os gólja óta sarkalatos kérdés –, úgy tűnik, most Lionel Messiét fogja. Vagy mégsem? Ha Cristiano Ronaldónak már nem is, Messinek összejöhet a méltó vb-búcsú? Horvátországnak biztos lesz ehhez egy-két szava...

    Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ a Sportcast legújabb részében, amiben vendégünk Ficsura Ádám,  a Futballtangó című blog szerzője és a dél-amerikai labdarúgás megszállottja volt. Az adás elérhető itt

  • Kezdetét veszi a katari labdarúgó-világbajnokság 24. napja, és két nap szünet után immár újra mérkőzést is rendeznek, méghozzá a Horvátország–Argentína-elődöntőt. 

    A találkozó 20 órakor kezdődik, de addig is kövesse velünk a nap legfontosabb eseményeit folyamatosan frissülő hírfolyamunkkal.