Orbán Viktor példaként említi a fiatalok előtt a napokban meghalt futball-legendát

GettyImages-1243701612
2023.02.22. 17:25
Orbán Viktor miniszterelnök – a Puskás Akadémia alapítójaként is – együttérzését fejezte ki Amancio Amaro, a Real Madrid korábbi labdarúgójának halálával kapcsolatban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Mint a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez számára címzett levelében Orbán Viktor azt írta, a magyar futballrajongók mindig hálásan gondolnak arra az őszinte tiszteletre és szeretetre, amellyel Amancio Amaro egykori csapat- és csatártársáról, Puskás Ferencről beszélt.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy ma is példaként állítható a fiatalok elé Amaro emberi nagysága és lenyűgöző pályafutása.

Karrierje során kilenc alkalommal volt bajnok, kétszer pedig a La Liga legjobb góllövője, miközben nemcsak a Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyerte meg a Real Madrid világklasszis szélsőjeként, hanem az Európa-bajnokságot is a spanyol válogatottal.

Igazi úriember volt, a labdarúgás nagykövete, akinek mi, magyarok még azt is meg tudtuk bocsátani, hogy az 1964-es Európa-bajnokságon az ő góljával kaptunk ki az elődöntőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük

– írta a miniszterelnök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport