Két hete váratlanul lemondott, most Szaúd-Arábia szövetségi kapitánya lett

A legfontosabb hétfői átigazolási hírek a labdarúgás világából

Vége
futballbazár clk
Székely Márton
2023.08.28. 16:52
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mára bezár a bazár, holnap érkezünk a legfontosabb átigazolási hírekkel!

  • A ZTE labdarúgócsapata bejelentette: leigazolta az Újpestből száműzött 31 éves francia légióst, Yohan Cruiset-t és horvát NK Osijek szélsőjét, Josip Spoljaricot.

    Criuset 2020-ban érkezett Magyarországra az Újpesthez, amelyből idén tavasszal sérülését követően kényszerült távozni az NB III-as csapatba. A francia középpályás eddig 40 mérkőzésen lépett pályára, és hét gólt szerzett. Új klubjával egyéves kölcsönszerződést írt alá.

    Először is szeretném újra élvezni, hogy játszhatok. Másodszor pedig szeretném segíteni és támogatni a fiatal játékosokat a tapasztalataimmal, ellátni őket tanácsokkal. Mindig úgy gondoltam, a megfelelő hozzáállással az ember bevonzza magának a jó dolgokat, így remélem, segíteni tudom majd a csapatot annak érdekében, hogy még magasabbra jussunk, és a lehető legjobb helyen végezzünk

    –nyilatkozta a ztefc.hu-n.

    Josip Spoljaric a 2021/2022-es szezonban már kölcsönjátékosként szerepelt a Zalaegerszeg csapatában, de tavaly nyáron visszatért Horvátországba korábbi klubjához. A szélső kétéves szerződést kötött a dunántúli együttessel.

  • A szaúdi al-Ittihad minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megszerezze az egyiptomi csatárt, Mohamed Szalaht. A közel-keleti klub hajlandó akár szaúdi rekordnak számító, 162 millió dolláros összeget is fizetni a Liverpoolnak a 31 éves futballista játékjogáért, azonban Jürgen Klopp, a „Vörösök” mestere elmondta:

    „Szalah nélkülözhetetlen számunkra, és az is marad. Ha kapunk egy ajánlatot érte, egyértelmű elutasítás lesz a válasz. Ő nem eladó, részünkről nincs miről beszélni.”

    A források szerint az üzlet körülbelül 108 millió dollárnyi garantált kifizetésből állna a Liverpool számára, és további 54 millió dollárnyi teljesítményhez kötött bónuszokból.  

    GettyImages-1642492563
    Fotó: Mohamed Szalah

    Az egyiptomi csatár ügynöke azt nyilatkozta, ha fontolóra vették volna az al-Ittihad ajánlatát, akkor nem hosszabbították volna meg tavaly nyáron játékosa szerződését, Szalah továbbra is elkötelezett a Liverpool felé.

    A 31 éves szélső a hétvégi Newcastle elleni győztes mérkőzésen parádés teljesítményével megmutatta: nagy szükség van rá csapatának, és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

  • Hetek óta cikkeznek arról, hogy Joao Cancelo a Barcelonánál folytatja. Eddig azonban a pénzügyi vizsgálóbizottságtól hiányzott a zöld lámpa. Fabrizio Romano azonban nemrég arról adott hírt, hogy a Manchester City és a Barcelona már a papírozás végső fázisában van, a megegyezés már megtörtént, és a portugál szélső kölcsönbe érkezik Spanyolországba. Cancelo várhatóan még ma aláírja a szerződést, amelyben a vásárlási opció is benne van. 

  • Jamie Carragher azt nyilatkozta a Skysportsnak, hogy Mohamed Szalah szerinte már nem hagyja el a csapatot. Egyrészt mert nagyon kevés van már hátra az átigazolási szezonból, másrészt pedig úgy látja, nem olyan biztos, hogy Szalah tényleg annyira el akarna menni. 

    Szerintem Szalah olyan lesz kicsit, mint Ronaldo. A 30-as évei végéig fog játszani. Azt gondolja, van még három-négy éve Liverpoolban ezen a szinten, a mostani szerződéséből még van kettő

    – idézi a Skysports a Liverpool klublegendáját. 

  • Az öt európai topligában szeptember elsején este 11-kor zárul az átigazolási időszak. 

  • Fabrizio Romano szerint a Manchester City 60 millió euró feletti ajánlatot készül tenni Matheus Nunesért.  Az angol élvonalbeli Wolverhampton korábban már elutasította a Manchester City 47 millió fontos ajánlatát Matheus Nunes játékjogáért. A játékos már megegyezett a Cityvel. 

    Nunes tavaly nyáron, klubrekordot jelentő 38 millió fontért érkezett a Wolveshoz, az elmúlt szezonban pedig bizonyította, hogy a világ legerősebb bajnokságában is megállja a helyét. A manchesteriek kifejezett szándéka, hogy leigazolják a portugált, kérdés, hogy a vételárban meg tudnak-e egyezni a felek.

  • Pénteken a nemzetközi sajtó már arról írt, hogy Romelu Lukaku az AS Románál köthet ki egy szezonra. Hétfőn hajnalban Fabrizio Romano arról írt, hogy az olasz klub még ma szeretné elrendezni a kölcsönszerződést, mert nagyon számítanak a játékosra. A tárgyalások vasárnap éjjel zajlottak a Chelsea és a belga között, a kölcsönszerződés 5 millió eurós lehet. 

    A belga válogatott támadója a Chelsea U21-es csapatával készül, mivel Mauricio Pochettino nem számol vele az első csapatban. A Internazionale színeiben a legutóbbi szezonban BL-döntőn pályára lépő támadót több olasz klubbal is szóba hozták.

  • Mikael Soisalo személyében négyszeres finn válogatott szélsőt igazolt a Puskás Akadémia labdarúgócsapata. A felcsúti klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 25 éves futballista 2025-ig írt alá.

    Soisalo pályafutása során hazáján kívül futballozott Angliában, Belgiumban és Portugáliában, 2021 januárjától pedig annak a lett Riga FC-nek a labdarúgója volt, amely idén nyáron a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában a Kecskemétet búcsúztatta.

    A Puskás Akadémia öt forduló után nyolc pontjával ötödik helyen áll az OTP Bank Ligában. Legutóbb a szinte kizárólag magyar játékosokkal kiálló Kecskemét 4–1-re verte a légiósokban dúskáló felcsútiakat. 

    Index/MTI

  • A magyar válogatott szurkolóinak legfontosabb híre a hétvégén egyértelműen Bolla Bendegúz kölcsönszerződése volt. Fabrizio Romano transzferguru vasárnap jelentette: Bolla Bendegúz, az angol élvonalbeli Wolverhampton és a magyar válogatott hátvédje visszatér Svájcba, és az Európa-liga csoportkörös Servette játékosa lesz.

  • Két héttel azután, hogy lemondott olasz szövetségi kapitányi posztjáról, Roberto Mancinit nevezték ki vasárnap Szaúd-Arábia labdarúgó-válogatottjának élére. Az arab ország futballszövetségének közlése szerint az olasz szakember négy évre írt alá, első mérkőzése pedig szeptember 8-án Costa Rica ellen lesz, négy nappal később pedig a dél-koreai csapat lesz a szaúdiak ellenfele barátságos találkozón.

    Európában történelmet írtam, itt az ideje, hogy Szaúd-Arábiában is történelmet írjak. Úgy gondolom, ez egy nagy lehetőség számomra, hogy új országban is kipróbáljam magam, különösen Ázsiában, ahol a futball népszerűsége gyorsan nő

    – mondta az 58 éves tréner, aki olasz sajtóértesülések szerint évi 25 millió euróért vállalta el a feladatot.

    Mancini kifejtette: a szaúdi játékosok fejlődését nagyban segítheti, hogy a nyári átigazolási szezonban számos futballsztár szerződött a helyi bajnokság csapataihoz, így Cristiano Ronaldo után többek között Sadio Mané, Karim Benzema, Fabinho, Jordan Henderson, Rijad Mahrez és Roberto Firmino is.

    Mancini két hete váratlanul távozott az olasz válogatottól, melyet két éve Európa-bajnoki címre vezetett. Utódját, a Napolit idén bajnoki címre vezető Luciano Spallettit pénteken nevezték ki.

    MTI

  • Újra hétfő, újra itt a futballbazár.