Öngyilkossággal fenyegetőzött a francia élvonalbeli labdarúgó

2023.09.29. 12:18
Francia sajtóértesülések szerint a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue1) szereplő OGC Nice egyik meg nem nevezett játékosa öngyilkossági kísérletre készül. Azóta kiderült, hogy Alexis Beka Beka az illető.

Péntek délelőtt arról számoltak be helyi források, hogy a Nizza közelében lévő Magnan viadukton áll a labdarúgó, 100 méter magasan, és azzal fenyegetőzik, hogy leugrik. Azt is írják, hogy az élsportoló magánéleti válság, tehát szakítás miatt készül öngyilkosságra. 

Hozzáteszik, hogy a rendőrség és a tűzoltók már megérkeztek a helyszínre, és jelenleg is tárgyalnak a játékossal. A közösségi médiában már tudni vélik, hogy az érintett játékos a 22 éves Alexis Beka Beka, akiért tavaly nyáron 12 millió eurót fizetett a nizzai csapat. 

Az OGC Nice pszichológust küldött az autópálya viaduktjához, ahol játékosuk öngyilkossággal fenyegetőzik. Eközben Khéphren Thuram és a Nice több játékosa is megpróbál kapcsolatba lépni a labdarúgó barátnőjével, aki a hírek szerint már úton van a helyszínre.

A franciák arról írnak, hogy Beka Beka gépjárműjével hajtott a hídra, majd leparkolt a leállósávban, és állt ki a viadukt szélére. Azon a ponton, ahol a játékos áll, 123 méter a magasság a földtől. 

Frissítés: Az OGC Nice bejelentette, hogy minden médiakötelezettségét, tervezett edzését, egyben sajtótájékoztatóját lemondja a mai napon. 

Délután olyan hírek kezdtek keringeni a közösségi médiában, miszerint Beka Beka meggondolta magát, és már biztonságban van, de ezen információt több sajtóorgánum is cáfolta, a labdarúgó még mindig a híd szélén ül. 

Frissítés: a megbízható forrásként számon tartott RMC Sport 14.45 környékén arról adott hírt, hogy a fiatal játékost végül a tűzoltóknak sikerült meggyőzniük, hogy ne ugorjon le a hídról, majd rögtön kórházba szállították. A francia rádióállomás szerint Beka Beka sérülések nélkül megúszta az esetet. 

Mindig van kihez fordulni

Magyarországon számos lelkielsősegély-szolgálat működik, a bárki számára ingyenes elérhető telefonszámok az alábbiak:

  • Magyar Lelki Elsősegély Szolgálat: 116-123
  • Kék Vonal (24 év alattiaknak): 116-111
  • Kék Vonal (24 év alatti fiatalért aggódó felnőtteknek): 116-000
  • Országos Kríziskezelő: +36 80 20 55 20
  • Caritas Lelkisegély: +36 80 505 503
  • DélUtán (időseknek): +36 80 200 866
  • Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport