Tragikus balesetben meghalt az Ausztriában légióskodó magyar futballista

2023.11.05. 06:39
Szombat hajnalban tömegkarambol történt az ausztriai A1-es autópályán. Több jármű ütközött eddig tisztázatlan körülmények között, a balesetben érintett volt az a személyautó is, amelyben a kiskunhalasi születésű Varga Márkó, az osztrák ASKÖ Donau Linz Sportklub focistája ült. Az incidens következtében a fiatal sportoló meghalt.

A beszámolók szerint egy teherautó belerohant Varga Márkó autójába, az ütközés erejét mutatja, hogy a magyar focista kirepült a járműből. A férfit a helyszínen újra kellett éleszteni, majd stabilizálták az állapotát, és a Kepler Egyetemi Kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe.

A védő a baleset előtt nem sokkal még a pályán volt, és gólt szerzett az SPG St. Florian/Niederneukirchen ellen 6–0-ra megnyert mérkőzésen. A hírek szerint az ASKÖ Donau Linz Sportklub – amely közösségi oldalán számolt be a fiatal sportoló haláláról – valamilyen formában támogatni szeretné Varga Márkó családját.

A szombati játéknapon egyperces néma csenddel emlékeztek meg az elhunyt magyar focistáról a felső-ausztriai futballmérkőzéseken.

A gyászoló családtagok a közösségi oldalaikon erősítették meg Varga Márkó halálhírét, és azt kérték a barátoktól és ismerősöktől, hogy mellőzzék a részvétnyilvánítást, és köszönetüket fejezték ki az együttérzésért, írja a BAON.

„Nem tudom, mit mondjak, a helyzet mindannyiunk számára nagyon nehéz. Márkó nagyon jól érezte magát a klubnál, mindenki kedvelte őt a személyisége és a hozzáállása miatt. Lesújtott minket a halálhíre, a szomorúság elképzelhetetlen. Márkó egy négyéves kisfiút hagyott hátra” – nyilatkozta Kurt Baumgartner sportigazgató.