Futballszurkolókat késeltek meg Milánóban, egyiküknek súlyos az állapota

2023.11.07. 09:39
Kedd este a labdarúgó-Bajnokok Ligájában az AC Milan a Paris Saint-Germain csapatát fogadja, de mielőtt a csapatok összecsaptak volna, a szurkolók összetűzésbe keveredtek a mérkőzés előestéjén. Sőt, több francia szurkolót megkéseltek a Milan szimpatizánsai.

Az AC Milan szurkolói ugyan nem a világ legbékésebb fanatikusai közé tartoznak, de azt sem lehet mondani rájuk, hogy a legbalhésabb, legveszélyesebb futballszurkolók lennének Olaszországban. Ennek ellenére hétfő este az olasz ultrák megtámadták a mérkőzésre érkező párizsi szurkolókat, és többüket megkéselték. 

A hazai szurkolók Milánó Navigli nevű szórakozónegyedében ütöttek rajta a franciákon, petárdákkal, füstbombákkal, valamint szúró- és vágóeszközökkel felszerelkezve. A támadásban több francia drukker megsérült, egyiküket két szúrt sebbel súlyos állapotban vitték kórházba. 

Az eseményeknek rendőri közbeavatkozás vetett véget, de a rendőrök közül is volt egy olyan, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Az AC Milan–Paris Saint-Germain-mérkőzés 21 órakor kezdődik a San Siróban. Az olaszok csoportjuk jelenleg utolsó helyén állnak, míg a francia sztárcsapat 6 pontjával az élről várja a mérkőzést.