18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vér folyt a stadionban, az utóbbi évek legszörnyűbb angol futballbotránya

GettyImages-1968231460
2024.01.29. 07:53
A 81. percben félbe kellett szakítani az FA-kupa negyedik fordulójában rendezett West Bromwich Albion–Wolverhampton labdarúgó-mérkőzést, mert a vendégek második gólja után tömegverekedés tört ki a két csapat szurkolói között. A játék 35 percig állt, végül a Wolves 2–0-ra győzött.

Tizenkét év után először rendezték meg Angliában a Black Country, az egykori szénbányászati iparvidék nagy derbijét a West Bromwich Albion és a Wolverhampton Wanderers csapatai között.

Bár ne rendezték volna…

A helyszín a West Brom stadionja, a The Hawthorns volt Birmingham külvárosában. A környék nem elsőáldozó kisfiúknak és angolkisasszonyoknak való, ahogy azt a világsikert arató Birmingham bandái (Peaky Blinders) című Netflix-sorozatból is tudhatjuk.

Természetesen megtelt a 26 ezres lelátó, a hangulat forró volt, és még forróbb lett, amikor a vendégek a 78. percben Matheus Cunha révén berúgták a második góljukat is, ezzel a kiesés szélére sodorva a hazai csapatot. 

Na, akkor elszabadult a pokol, egymásnak estek a két csapat szurkolói a West Standen, ahol egymás mellett, sőt összekeveredve voltak a West Brom és a Wolves fanatikusai.

A nézők a pályára tódultak, a bíró lefújta a meccset, a rendőrség és a stewardok csak hosszas küzdelem után tudták helyreállítani a rendet.

A játékosok családtagjai is veszélybe kerültek, Kyle Bartley, a West Brom játékosa például a karjaiban mentette ki kisgyerekét a dühöngő vandálok közül.

Súlyos büntetésre számíthat a West Bromwich Albion

A botrány körülbelül 35 percig tartott, utána lejátszották a hátralévő időt, maradt a 0–2, a Wolverhampton jutott tovább. 

Gyomorforgató jelenetek játszódtak le a pályán. A biztonságiak egy véres arcú West Brom-szurkolót támogattak le a pályáról, miközben a Wolves fanatikusai ezt ordították: „Let him die!”

Szabad fordításban:

Hagyjátok megdögleni!

A szövetség kemény hangú közleményben ítélte el a történteket, a rendező West Brom súlyos büntetésre, akár pályabezárásra is számíthat.

(Borítókép: Egy véres szurkolót vezetnek el a rendőrök és a mentősök a West Bromwich Albion és a Wolverhampton Wanderers közötti Emirates FA Kupa negyedik fordulójának mérkőzésén a The Hawthorns stadionban 2024. január 28-án West Bromwichban, Angliában. Fotó: Marc Atkins / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport