Mérkőzés közben lőttek agyon egy futballistát Mexikóban

2024.02.01. 14:16
Brutálisan meggyilkoltak egy amatőr labdarúgót vasárnap a tengerentúlon. A mindössze 31 esztendős Sergio Alberto Jáuregui azután halt meg, hogy legalább ötször rálőttek egy felkészülési mérkőzésen a mexikói Cuautla városában.

Helyi sajtóhírek szerint a mérkőzés vége felé az amatőr játékos a kispad felé futott frissítőért, mert teljesen kiszáradt. A szemtanúk elmondása szerint ekkor egy férfi odalépett a sportemberhez, majd többször rálőtt egy fegyverrel. A gyilkosság után a tettes felpattant egy motorkerékpárra, majd elmenekült a helyszínről, írja a Bild.

A mentők azonnal Jáuregui segítségére siettek, de már nem lehetett megmenteni az életét, a korábbi profi futballista azonnal belehalt a sérüléseibe. A mexikói média szerint „kivégzés” történt a pályán.

A legfrissebb információk szerint az elkövető még mindig szabadlábon van. A helyi hatóságok így továbbra sem tudják, mi volt az indítéka a támadónak.

Jáuregui évekig a mexikói Arroceros de Cuautla csapatában játszott, hivatalosan 2021-ben fejezte be aktív pályafutását.

Mély döbbenettel értesültünk egykori játékosunk és csapatkapitányunk, Sergio Jáuregui haláláról. Őszinte részvétünket fejezzük ki az egész családjának

– Jáuregui volt csapata ezekkel a szavakkal búcsúzott a fiatalembertől.

Mexikóban gyakran történnek erőszakos cselekmények a sportpályák környékén. 2011-ben például a korábbi mexikói válogatott labdarúgót, Ignacio Florest az autójában lőtték le. 2022-ben pedig az FC Querétaro és az Atlas Guadalajara szurkolói előbb egymásra támadtak a lelátón, utána pedig a pályát is megrohamozták.