Lionel Messi is részt vehet az év legjelentősebb sporteseményén

2024.02.13. 12:27
Nyitva áll az ajtó Lionel Messi előtt, ha szeretne, akkor pályára léphet az idei párizsi olimpián, jelezte Javier Mascherano, az argentin U23-as labdarúgó-válogatott szövetségi edzője.

Argentína azután szerzett kvótát az ötkarikás játékokra, hogy vasárnap 1–0-ra legyőzte Brazíliát a dél-amerikai selejtező torna négyes döntőjében.

Arra a kérdésre, hogy a 36 éves Messi (aki június 24-én ünnepli majd a 37. születésnapját) játszhat-e Párizsban, Mascherano – aki a válogatottban és a Barcelonában is együtt futballozott a nyolcszoros aranylabdás támadóval – a következőt mondta az újságíróknak:

„Nos, mindenki tudja, milyen jó baráti kapcsolatot ápolok Leóval. Számára mindig nyitva lesz az ajtó, az már nyilvánvalóan tőle függ, hogy szeretne-e velünk tartani Párizsba. De biztos, hogy küldök neki meghívót.”

Az Inter Miami csatára, aki 2022-ben Katarban világbajnoki győzelemre vezette Argentínát, 2008-ban aranyérmet nyert a dél-amerikai válogatottal a pekingi olimpián.

Az olimpiai férfi labdarúgótornát júliusban és augusztusban rendezik. A csapatok három túlkoros játékost nevezhetnek a keretükbe, írja a Reuters. A hírek szerint Ángel Di María is csatlakozhat az argentin csapathoz nyáron.

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM