18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hazájában kell letöltenie 9 éves börtönbüntetését a nemi erőszak miatt elítélt sztárfocistának

robinho
2024.03.21. 09:50
A Manchester City és a Real Madrid korábbi brazil támadója, Robinho hazájában lesz köteles letölteni a rá kiszabott kilencéves börtönbüntetést – számolt be róla a BBC.

A 40 éves excsatárt 2017-ben találta bűnösnek egy olaszországi bíróság egy 2013-as, csoportos nemi erőszak ügyében. A vád szerint az akkor a Milan alkalmazásában álló futballista egy 22 éves albán nő ellen követett el bűncselekményt.

Robinho jelenleg Brazíliában él, az országnak nincs kiadatási megállapodása Olaszországgal. Szerdán a dél-amerikai országban ugyanakkor arról határoztak, hogy az olaszországi kérésnek megfelelően a volt futballistának hazájában kell letöltenie a börtönbüntetését.

Az ügyvédjei szerint Robinho szabadlábon védekezhet a fellebbezés során.

A 100-szoros brazil válogatott játékost bűnösnek találták, miután elveszítette 2020-as fellebbezését, mielőtt a legfelsőbb bíróság 2022-ben érvényben hagyta a döntést.

Az olasz ügyészség ezt követően nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a volt sportolóra, aki azt állította, hogy a szexuális kapcsolat közös megegyezésen alapult, sőt, a napokban azt is szóba hozta, hogy rasszizmus áldozata lett.

A 40 éves exfutballista a Santosban kezdte karrierjét, mielőtt 2005-ben a Real Madridhoz szerződött volna, majd játszott a Manchester Cityben, a Milanban, megfordult Kínában és Törökországban is. Pályafutása során volt brazil, spanyol, olasz, kínai és török bajnok is, hazájával két Konföderációs Kupát és egy Copa Américát nyert.

(Borítókép: Dino Panato / Getty Images)