Edzés közben összeesett és meghalt egy fiatal futballista

2024.03.23. 19:52
Tragikus hirtelenséggel elhunyt az a 24 éves futballista Bolíviában, aki edzés közben lett rosszul. Guillermo Beltrán szédülésre és hányingerre panaszkodott, mielőtt összecsuklott. Az első hírek szerint szívelégtelenség okozta a halálát.

A Real Santa Cruz alkalmazottai azonnal mentőt hívtak, miután a futballista újraélesztésére tett erőfeszítéseik kudarcot vallottak. Beltrán életét azonban a mentők sem tudták megmenteni.

A bolíviai Real Santa Cruz a közösségi oldalán számolt be a tragikus hírről. Beltrántól a klub székházában vehettek végső búcsút a szurkolók.

Beltrán kitörölhetetlen nyomot hagyott a szívünkben és klubunk történelmében. Sokkal több volt mint egy tehetséges játékos: barát volt. A játék iránti szenvedélyére és fáradhatatlan szellemére örökké emlékezni fogunk

– áll a klub által kiadott közleményben, írja a The Sun.

A Real Santa Cruz egy megható videót is közzétett a közösségi médiában elhunyt játékosuk emlékére.

A Bolíviai Labdarúgó-szövetség (FBF) elnöke, Ángel Fernando Costa Sarmiento szintén lerótta kegyeletét a néhai futballista előtt, és kijelentette, hogy teljes körű vizsgálatot indítanak a halála ügyében.

A bolíviai válogatott péntek este egyperces néma csenddel tisztelgett Beltrán emléke előtt az Algéria elleni mérkőzés előtt.