Meghalt Ebedli Ferenc

2024.08.07. 12:03
Meghalt Ebedli Ferenc, a Ferencváros egykori labdarúgója, Ebedli Zoltán testvére. A korábbi hátvéd 71 éves volt.

A Ferencvárosi Torna Club szerda délelőtt közölte a szomorú hírt, hogy Ebedli Ferenc, a klub egykori játékosa 71 évesen meghalt.

A korábbi hátvéd – emberfogó és beállós poszton szerepelt leginkább – 1952-ben született Budapesten, 12 évesen került a Ferencvároshoz, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, de az első csapatban csupán egyetlen tétmérkőzésen lépett pályára – írja a klub a honlapján.

Azt a mérkőzést a kupagyőztesek Európa-kupája 1975-ös kiírásában játszotta a Cardiff City elleni visszavágón, amelyet a zöld-fehérek 4–1-re megnyertek. Az FTC a sorozatban végül a döntőig menetelt, ám a fináléban 3–0-s vereséget szenvedett a Dinamo Kijev ellen.

Ebedli Ferenc a Volán játékosaként három idényt játszott az NB I-ben, visszavonulása után technikai vezetőként és edzőként is dolgozott a klubnál, később a Dunaferrt és a Tatabányát is irányította.

Megmondom őszintén, váratlanul ért a halála, sajnos a betegség elvitte, 72 éves lett volna szeptember 22-én – mondta a testvére, Ebedli Zoltán. – Szép pályafutást tudhatott magáénak, mindannyiunknak hiányozni fog.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport