39 évesen meghalt a 46-szoros válogatott focista, aki a PL-ben is megfordult

2024.09.01. 14:44
39 éves korában elhunyt a Cardiff City és a Leeds United korábbi labdarúgója, Sol Bamba, aki pályafutása alatt 46 alkalommal szerepelt az elefántcsontparti válogatottban.

Bamba, aki a török másodosztályú Adanaspor technikai igazgatójaként dolgozott, pénteken lett rosszul. A mentő azonnal bevitte őt a legközelebbi kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.

Bamba 2021-ben kemoterápiás kezelésben részesült, aminek köszönhetően felépült a non-Hodgkin limfómából, majd vissza is tért a pályára – írja a The Guardian.

A Franciaországban, elefántcsontparti szülők gyermekeként született sportember a Paris Saint-Germainben kezdte játékos pályafutását, mielőtt Skóciába költözött. Első szezonjában a Dunfermline-t segítette a Skót Kupa döntőjébe, majd 2008-ban a Hibernianhoz, 2011-ben pedig a Leicesterhez szerződött.

A törökországi és olaszországi kitérők után a Leedshez került, majd a Cardiff Cityhez írt alá, új csapatával feljutott a Premier League-be, az angol élvonalban összesen 28-szor lépett pályára.

Bamba a 2008-as pekingi olimpián és a 2012-es Afrikai Nemzetek Kupáján is képviselte hazáját.