2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
Európa-bajnokság 2024
Válasszon...

Rendőrök lőttek le egy baltás férfit a holland szurkolói zónában

2024.06.16. 13:29
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

A Reeperbahnon Hamburgban, a holland szurkolói zónában – nem sokkal a holland szurkolók békés vonulása után – egy férfi baltával kezdett hadonászni, és állítólag egy Molotov-koktél is volt a hátizsákjában. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, először figyelmeztető lövéseket adtak le, de mivel ez nem állította meg a férfit, több lövést is leadtak közvetlenül a támadóra.

Nagyszabású rendőri akció volt vasárnap délben a hamburgi Reeperbahnon. Egy baltával felfegyverkezett férfit a rendőrök a Silbersackstraße közelében lőttek le. Az elkövetőnek állítólag egy Molotov-koktél is volt a hátizsákjában – írta meg a Bild.

A Lengyelország–Hollandia Európa-bajnoki mérkőzés előtti hollandiai szurkolói felvonuláson 40 ezer szurkoló ünnepelt békésen. Délután fél egykor a rendőrségnek kellett intézkednie egy randalírozó férfival szemben, aki a szurkolói tülekedés közepette fejszével támadt szurkolókra és rendőrökre egyaránt.

A rendőrök először paprikaspray-t használtak a támadó ellen, majd lőfegyvert alkalmaztak. A hatóságok szerint az egyik rendőr először figyelmeztető lövést adott le, hogy megállítsa a támadót, viszont ezután több „éles” lövést adtak le, amíg a férfi végül a földre esett.

A hamburgi rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a támadó „súlyosan megsebesült”, és kórházba szállították.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!


Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!