2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Kétmeccses eltiltást kapott a skót játékos, nem játszhat Magyarország ellen sem

Az Európa-bajnokság negyedik játéknapjának legfontosabb történései egy helyen

Index
2024.06.17. 23:03
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

  • Búcsúzunk, de előtte lássuk a legfontosabb hétfői híreket!

    Három mérkőzést rendeztek ma az Európa-bajnokságon:

    • Eldőlt, hogy a magyarok ellen sem játszhat Porteous, aki kétmeccses eltiltást kapott, miután kiállították pénteken a német–skót meccsen
    • Ilkay Gündogan újra a csapattal edzett, Toni Kroosnak viszont fáj a nyaka

    Holnap két mérkőzéssel folytatódik a torna, tartsanak velünk kedden is! 

  • Itt a hármas sípszó, végeredmény: Franciaország 1–0-ra legyőzte Ausztriát. Összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el!

  • Ennyi van még a meccsből. 

  • A franciák legnagyobb sztárja hosszú percekig feküdt a pályán, miután lefejelte az egyik osztrák védő vállát. Folyt a vér az orrából, le is kellett cserélni.

  • Nincs gól a második félidőben, a rendes játékidőből 15 perc van még. Az osztrákok hármat, a franciák kettőt cseréltek eddig.

  • A magyar szövetség a kölni nyitótalálkozóhoz hasonlóan a helyi hatósággal együttműködve megteremtette a lehetőségét, hogy a magyar szurkolók szerdán Stuttgartban is együtt vonulhassanak a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére.

    „A gyülekező hely a Mittlerer Schlossgartennél lesz déltől, a drukkerek ezúttal hosszabb vonulásra számíthatnak, mint szombaton” – mondta az MTI-nek Sipos Jenő. „A vonuláson mindenki saját felelőssége és döntése alapján vesz részt”.

    Az MLSZ szóvivője felhívta a Németországba utazó drukkerek figyelmét, hogy a kontinensviadal ideje alatt visszaállították a határellenőrzést, ezért mindenki úgy induljon útnak, hogy rendelkezik érvényes okmányokkal, mert a német határnál számítani lehet azok ellenőrzésére.

    Érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a meccs napján és másnap 18 óráig ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Életkortól függetlenül csak érvényes jeggyel lehet belépni a stuttgarti stadionba. A létesítmény környékén és belépéskor szigorú ellenőrzés várható, szúró- és vágó-, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása rendőri eljárást von maga után.

  • Útjára indul a labda a második félidőben, folytatódik a mérkőzés. 

  • Véget ért az első játékrész, a franciák 1–0-ra vezetnek. Tempós, jó iramú mérkőzés, lehetőségek mindkét oldalon adódtak. Folytatás hamarosan!  

  • Kylian Mbappé adta be középre a labdát, Maximilian Wöber pedig szerencsétlenül ért bele, így a franciák a 39. percben egy öngóllal szerezték meg a vezetést a találkozón. 

  • Ugyan a futball világában az már senkinek sem okoz komolyabb meglepetést, ha egy-egy kontinens- vagy éppen világtornán valamely nemzet válogatottja meglehetősen fiatalokat is behív a válogatott keretébe, ahogyan azonban az ember öregszik, egyre inkább megrökönyödik néhány játékos születési évszámán. 

    Ilyen születési dátumot tud felmutatni a 2024-es Eb-n a spanyol válogatott színeiben remekül kezdő Lamin Yamal is, aki 2007-ben látta meg a napvilágot, így csupán 16 esztendős. 

    Mindez amiatt igazán fejfájdító valóság, hogy a Barcelona támadója csupán két évvel idősebb, mint Cristiano Ronaldo fia, Cristiano Jr., és mindössze négy évvel idősebb, mint a még szintén aktív Lionel Messi fia, Thiago. 

  • Annak ellenére, hogy még a riválisok drukkerei is szomorúan vették tudomásul, hogy a német középpályás, a Real Madridból visszavonult és az Eb után a legendás cipőjét szögre akasztó Toni Kroos nélkül egy igazi passzkirály teszi le a lantot, az idei Európa-bajnokságon volt, aki még őt is überelni tudta egy mutatóban. 

    Ráadásul ez a személy még csak nem is posztriválisa tette ezúttal, ugyanis a védőként játszó dán Andreas Christensen nagy meglepetésre a tegnapi, szlovének elleni 1–1 során

    mind a 89 passzát tökéletesen, 100 százalékosan végrehajtotta. 

    Az Opta elemzői szerint ez egyedülálló teljesítmény, ugyanis a részletes adatgyűjtés 1980-as kezdete óta korábbi Eb-n egyetlen játékos sem játszott meg ennyi passzt hibátlanul.

  • Pályán az Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a francia labdarúgó-válogatott. 

    Az osztrákok piros-fehérben, a franciák fehér-kékben játszanak ma.

  • Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Románia magabiztos játékkal 3–0-ra legyőzte Ukrajna válogatottját az Európa-bajnokság E jelű négyesének első játéknapján. A siker pedig nem csak önfeledt örömet okozott a szurkolóik körében, de két rekord megdöntését is elkönyvelhették szomszédjaink. 

    A románok ugyanis a háromgólos sikerrel a legnagyobb arányú győzelmüket aratták, már ami a világ- és Európa-bajnokságokat illeti, ráadásul mindezt úgy, hogy 29 százalékos labdabirtoklásukkal ők lettek az Eb-k legalacsonyabb ilyen mutatójával találkozót nyerő együttese is.

  • Kétmeccses eltiltást kapott, így a magyar válogatott elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen sem léphet pályára a skót csapat futballistája, Ryan Porteous.

    A védő a németek ellen 5–1-re elvesztett pénteki nyitány 44. percében kapott piros lapot, miután az öt és felesnél páros lábbal rácsúszott a német csapatkapitány, Ilkay Gündogan bokájára. A büntetőt Kai Havertz értékesítette. Porteoust a „túlzottan kemény megmozdulásért” kétmeccses eltiltással sújtották, így szerdán a svájci, vasárnap pedig a magyar együttes ellen sem léphet pályára.

  • Folytatódik az Eb nagy kajacsatája: az olaszok szeme láttára spagettit törő albánok, és a kolbászt kritizáló angolokat követően a franciák osztrákok elleni találkozója előtt is ételekkel próbáltak lelki hadviselést folytatni a felek. 

    Legalábbis az osztrákok egészen biztos, ugyanis a találkozót megelőzően a franciák egyik jellegzetes péksüteményét, egy bagettet törtek félbe hergelés gyanánt. Persze a viccet a franciák is vették, akik jót nevettek a magukat humorosra söröző osztrákok akcióján.

  • 21 órakor jön is a következő mérkőzés. Lássuk a kezdőcsapatokat: 

    Ausztria: Pentz – Posch, Danso, Wöber, Mwene – Seiwald, Grillitsch, Laimer, Baumgartner, Sabitzer – Gregoritsch.

    Franciaország: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernández – Kanté, Griezmann, Rabiot, Dembelé, Thuram – Mbappé.

    A találkozót Düsseldorfban rendezik meg, a játékvezető a spanyol Jesús Gil Manzano lesz.

  • Végeredmény: Belgium–Szlovákia 0–1.

    Hiába próbáltak meg mindent a belgák, ezen a mérkőzésen semmi sem sikerült nekik. A meccs minden elemében jobb volt Belgium, de egy védelmi hibát követően hiába talált többször is a kapuba Romelu Lukaku, érvényes gólt nem tudott szerezni. Sem ő, sem a társak.

    Helyszíni összefoglalónkat ide kattintva olvashatja! 

    A csoportot egy forduló után Románia vezeti, a második helyen Szlovákia áll, Belgium a harmadik, Ukrajna pedig a negyedik. 

  • Ennyi ideje maradt a belgáknak. 

  • Néhány perccel a rendes játékidő vége előtt Romelu Lukaku ezúttal szabályos gólt szerez! 

    Illetve szerzett volna!

    Lois Openda futott el a bal oldalon és gurított középre, a rutinos támadó pedig erőfölényét kihasználva a kapuba rúgta a labdát. 

    Igen ám, de a VAR ismét jelzett, a játékvezető ki is ment megnézni a szituációt és Openda kezezése miatt érvénytelenítette a találatot!

  • Tudjuk, hogy ez kicsit mindenkiben megforgatja a kést, ám a valóságot tagadni nem érdemes: a magyarok az első fordulóban, Kölnben 3–1-re kikaptak Svájc válogatottjától hazánk Európa-bajnoki nyitómeccsén.

    A találkozón végig pályán lévő Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa az M4 Sportnak adott hétfői interjúban felidézte, hogy a svájciak ellen az okozta a legnagyobb problémát, hogy nem sikerült 1–0-s hátránnyal elmenniük a szünetre, pedig fontos lett volna, hogy tartsák azt az eredményt, mert abban az esetben máshogyan alakult volna a meccs.

    Hangsúlyozta, 45 perc előnyt adtak az ellenfélnek, de így is az utolsó percekig kiélezett meccset tudtak játszani. A második félidő sokkal jobb volt, az utolsó percekig meccsben voltak, ebből kell erőt meríteniük.

    Helyünk van itt, és ezen a szinten is versenyképesek vagyunk, de 90 percig összpontosítanunk kell a németek ellen. A kompakt, zárt védekezés nagyon fontos lesz, mert a németek is hasonló stílusban játszanak, mint a svájciak. Jól kezdtek, jó formában vannak, de bízunk a saját erényeinkben

    – emelte ki Gulácsi, majd hozzátette, „csapatként kell jól védekezniük, mindenkire szükség lesz, az első vonalnak is jól kell zárnia, a középpályásoknak pedig tartaniuk kell a pozíciót, és biztos, hogy a szerencsére is szükségük lesz. Bízom benne, hogy nem adunk annyi lehetőséget nekik, mint a svájciaknak”.

    Korábbi lipcsei klubtársáról, Szoboszlai Dominikról azt mondta: szenzációs játékos, aki tökéletesen ellátja a csapatkapitányi feladatait, de az ellenfelek már jóval felkészültebbek belőle, mint évekkel ezelőtt. Nem adnak területet neki, és nem nagyon engedik a labdát a jobb lába felé.

    A magyar válogatott a szerdán, 18 órakor kezdődő, németek elleni találkozót követően vasárnap 21 órától Skóciával játszik, ugyancsak Stuttgartban.

  • Vasárnap az Anglia elleni találkozón sérült meg Filip Kosztics. A 31 éves játékos sérülése elvileg súlyosabb az előzetesen reméltnél, így minden bizonnyal nem léphet pályára az Eb többi mérkőzésén. 

    Ma még megvizsgálják a Juventus futballistáját, de nem valószínű a folytatás – írja a szerb Telegraf.

  • Kis híján belga egyenlítés! Az 57. percben egy szöglet utáni beadást követően került a labda Romelu Lukaku elé, aki hiába talált a kapuba, a VAR jelzett és lest ítélt. Marad a 0–1.

  • Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a szurkolók között egyelőre – egy-két kisebb atrocitást kivéve – meglehetősen békésen zajlik az Európa-bajnokság, azok a képsorok pedig kétségkívül letarolták a közösségi oldalakat, amelyeken az albán drukkerek az olaszok szeme láttára törtek ketté egy zacskó spagettit

    A labdarúgás mellett azonban úgy tűnik a kajacsata is folytatódik Németországban, ahol ezúttal egy angol szurkoló reakciója kavarta fel az állóvizet. A szóban forgó szurkolóval ugyanis megkóstoltatták a németek egyik specialitását, a currywurstot, azaz a currys sültkolbászt – ami nem más, mint egy fűszeres paradicsomszósszal tálalt kolbászos étel. 

    Mondani sem kell, a kolbászt először kóstoló angol feje szabályosan eltorzult az első falat után, így azon sem lepődnénk meg, ha hamarosan bosszúból fish&chipset égetnének a németek szimpatizánsok…

  • A magyarok elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzésre készülő német labdarúgó-válogatottal edzett ismét a bokapanaszokkal kezelt Ilkay Gündogan.

    A csapatkapitány a skótok ellen 5–1-re megnyert pénteki Eb-nyitányon sérült meg, de végigjátszotta az összecsapást. Az első félidő hajrájában Ryan Porteous csúszott rá a lábára, a németek ezért büntetőt kaptak, a skót futballista pedig piros lapot. A lefújás után annyit lehetett látni, hogy Gündogan jeges tömlővel a jobb bokáján hagyta el a pályát.

  • Véget ért az első játékrész Frankfurtban. A szlovákok meglepetésre vezetnek, ám nem teljesen érdemtelenül. A belga csapat inkább a hosszabb indításokkal próbálkozik a védelmét egészen feltoló ellenfelével szemben. 

  • Hiába érkeztek az Európa-bajnokság nyitómeccse előtt aggasztó hírek a francia válogatott háza tájáról, úgy tűnik, sikeresen átvészelte a csapat az öltözőn végigsöprő vírust

    Legalábbis az első találkozójukat megelőző utolsó edzésen már nem volt látható az, hogy fizikailag ne lennének rendben a játékosok, sőt kifejezetten jó kedvvel hangolódtak a ma este 21 órakor Ausztria ellen kezdődő nyitányra. 

  • Amint arról beszámoltunk, Románia 3–0-ra legyőzte Ukrajnát Münchenben az E csoport első fordulójában. 

    A román szurkolók finoman szólva sportszerűtlen módon is buzdították csapatukat…

  • Egy védelmi hiba után Ivan Schranz szerzett vezetést a 7. percben a szlovákoknak!

  • Útjára indult a labda Frankfurtban, Szlovákia talpig fehér szerelésben, míg a belgák vörös-feketében lépnek pályára az E csoport mai második mérkőzésén.

  • Hiába aratott 5–1-es sikert a 2024-es Európa-bajnokság házigazdája Skócia ellen, nem mindenki számolt be százszázalékos örömről a hazai öltözőben a találkozót követően. Legalábbis Toni Kroos, a németek egyik kulcsjátékosa biztosan nem, a középpályás ugyanis elmondta, hogy

    erős nyaki fájdalommal vágott neki a tornának.

    A Bild cikke szerint Kroos két nappal a skótok elleni találkozót megelőzően még abban sem volt biztos, hogy pályára tud lépni, azonban végül ott volt Julian Nagelsmann kezdőcsapatában. 

    Ennek tudatában a magyar válogatott háza táján bizakodóak lehetnek, hiszen a kulcsjátékos elmondása szerint továbbra sem százszázalékos a nyaka, de már jobb mint volt, így ugyan szinte biztosan pályára lép majd a mieink ellen is, a nyakát talán nem tudja majd minden irányba megfelelően forgatni....