2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
Európa-bajnokság 2024
Válasszon...

Münchenbe vitték az ukránok a szétlőtt harkivi stadion egy szektorát

2024.06.17. 11:24
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

Kijev a labdarúgó-Európa-bajnokságon sem szeretné, ha elfelejtené a világ, hogy éppen háborúban állnak. A ma délutáni Románia–Ukrajna-összecsapásra különleges performance-szal készülnek az ukránok: a 2022-ben rommá lőtt harkivi stadion egy teljes szektorát állítják ki Münchenben.

Szétzúzott betondarabok és darabokban lévő műanyag székek. Ezúttal nem feldühödött fociultrák tettek tönkre egy egész szektort, hanem orosz tüzérségi ágyúk.

Münchenbe vitték ugyanis a 2022-ben porrá lőtt harkivi stadion egy teljes szektorát az ukránok, hogy ezzel emlékeztessenek arra: jelenleg is háborúban áll az országuk Oroszországgal. 

Az ukrán nemzeti tizenegy hétfőn délután 3 órakor lép majd pályára a labdarúgó-Európa-bajnokságon Románia ellen, és a müncheni mérkőzésre hangolnak ezzel az ukránok.

The Guardian cikke szerint a helyi Szonyacsnij stadiont 2022-ben zárták be, miután nagy része megsemmisült az orosz támadásokban.

Ebben a stadionban készült a 2012-es Eb alatt a mérkőzéseire Hollandia.

Most Münchenben a stadion egy teljes szektorát kiállítják majd, hogy ezzel mutassák meg a focidrukkereknek a háború brutalitását és hatását a sportra. Az esemény házigazdája Andrij Sevcsenko, az ukrán szövetség elnöke lesz. A szektort a meccs után Düsseldorfba költöztetik, ahol Ukrajna a következő csoportmeccsét játssza Szlovákia ellen. 

Szerhij Rebrov szövetségi kapitány – a Ferencváros korábbi vezetőedzője – a meccs felvezetéseként úgy nyilatkozott, hogy rengeteg üzenetet kapnak a játékosok és a menedzsment tagjai is a fronton harcoló katonáktól, akik azt kérik tőlük, mutassák meg az ukránok küzdőszellemét a tornán.

Rebrov ígérete szerint erre nem lehet majd panasz. 

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!


Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM