Skócia ikszelt Svájccal, a magyar csapat egyedüliként áll pont nélkül csoportjában

Az Európa-bajnokság hatodik játéknapjának legfontosabb történései egy helyen

Index
2024.06.19. 22:56
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

  • Véget ért az Európa-bajnokság hatodik játéknapja, a legfontosabb események közé tartozott a Németország–Magyarország-mérkőzés, ami a házigazdák 2–0-s sikerét hozta, valamint – többek között – a horvát válogatott utolsó pillanatokban elhullajtott két pontja, ami Luka Modricék továbbjutásába kerülhet. 

    Nézzük, mi vár ránk csütörtökön! Alább a teljes program, többek között a végső győzelemre favorit angol csapattal: 

    • 15.00: Szlovénia–Szerbia
    • 18.00: Dánia–Anglia
    • 21.00 Spanyolország–Olaszország 

    Tartsanak velünk holnap is, jó éjszakát kívánunk!

  • A második félidőben sem bírtak egymással a felek, pontosztozkodás lett a vége Kölnben. Ennek értelmében már csak a magyar válogatott pont nélküli az A csoportban. Minden részlet a szerda esti mérkőzésről alább.

  • Mi kell a meccsnézéshez? Sör és snack biztosan, amit az Index foci-Eb-s kiskereskedelmi körkép is alátámaszt. Már a németországi torna első napjaiban megélénkült a folyékony kenyér és a ropogtatnivalók iránti kereslet, de ha nem szűkítjük az élelmiszerekre a kört, akkor a szurkolói relikviák, sőt a televíziókészülékek is kiemelten jól fogynak.

    Olvassa el cikkünket itt!

  • Újra újtára indult a labda a Skócia–Svájc-csoportmérkőzésen, az állás egyelőre 1–1. Nézzük, mire megy egymással a magyar válogatott két csoportriválisa!

    GettyImages-2158305083
    Fotó: Getty Images
  • Itt olvashatja el részletesen, hogyan értékelte a Németországi elleni mérkőzést Marco Rossi.

  • Őrületes mérkőzést játszik Skócia és Svájc, előbb még a svájciak vétettek öngólt, egyúttal kerültek előnybe a skótok, de alig telt el néhány perc, döntetlen az állás. Ralston passzolt vissza gyengén, röviden a tizenhatos felé, Shaqiri csapott le a labdára, és ballal, futtából hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, 1–1!

    GettyImages-2158305524
    Fotó: Getty Images
  • Svájci szögletből indult az ellenfél akciója, a skótok remek kontrát vittek a bal oldalon. Callum McGregor a bal oldalról okosan gurította visszafelé a labdát a második hullámban érkezett Scott McTominay elé, akinek nem túl erős és középre lőtt lövésébe a kapus előtt helyezkedő Fabian Schär nyúlt bele öngólt érően. A rutinos svájci kapusnak, Yann Sommernek esélye sem volt arra, hogy a másfél méterrel előtte irányt változtatott labda irányába mozduljon.

    GettyImages-2158304780
    Fotó: Getty Images
  • Lendületes játékkal kezdődött az A csoport esti találkozója, a skót együttes egyáltalán nem a múlt pénteken látott visszafogott arcát mutatja ezúttal a svájciakkal szemben. Sok futással keserítik riválisuk életét, aki ezzel nem is tud mit kezdeni és játékot indítani.

  • Igen, büszke vagyok a csapatra. Százszázalékosan küzdöttünk, megtettük a munkánkat, de a szerencse nem állt mellénk. Ahogyan megnyerték a meccset a németek, az kicsit tisztességtelen, ezen a szinten ez a bíráskodás nem megengedhető. Ugyanaz volt a helyzet az ő tizenhatosukon belül, de az nem volt szabálytalanság. Nem hiszem, hogy Németországnak szüksége lenne bírói segítségre. A mai nap leggyengébb produkcióját a játékvezető nyújtotta

    – kezdte mondandóját Marco Rossi az M4 Sporton. 

    GettyImages-2158283216
    Fotó: Getty Images

    Magunktól is kérdezgettük, miért esett volna el magától Willi Orbán. Azért, mert megtolták hátulról, egyértelmű szabálytalanság volt. De persze nem csak emiatt szenvedtünk vereséget. Nagyon jó futballisták a németek, és így, hogy elpártolt tőlünk a szerencse… Aki azt gondolta a mérkőzés előtt, hogy nekünk legalább döntetlent kell játszanunk a németekkel, az nem látta reálisan az erőviszonyokat

    – értékelt frusztráltan a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Majd hozzátette, győzni kell Skócia ellen, de az sem lesz könnyű, és még úgy sem a mi kezünkben lesz a továbbjutás.

  • Mint csapat, kiadtuk magunkból a maximumot, de ez nem volt elég a pontszerzéshez. Sajnos ők szerezték meg a vezetést, utána ugyanúgy zártan kellett védekeznünk, különben megszórtak volna minket. Reméljük, az utolsó mérkőzésen győzelmet tudunk aratni Skócia ellen. Gratulálnunk kell a németeknek, esélyesek a tornagyőzelemre

    – mondta szűkszavúan Sallai Roland a németek elleni vereség után szintén az M4 Sporton. 

  • Teljesen más csapat voltunk, attól függetlenül, hogy az eredmény nem úgy sikerült, ahogyan azt reméltük. A helyzeteink megvoltak, a futómennyiség megvolt, a hozzáállással sem volt gond, de az látszódott, hogy a német válogatottal játszottunk. Kitett a csapat magáért, sajnos ez most ennyire volt elég

    – kezdte értékelését Szoboszlai Dominik ugyancsak az M4 Sportnak. 

    GettyImages-2157689160
    Fotó: Getty Images

    A magyar válogatott csapatkapitánya hozzátette, a Svájc elleni mérkőzés után volt egy megbeszélés a csapattagok között, és mindenki felfogta, miért jöttek ide, de ennél többet nem tudott mondani.

    Jobb is, hogy ha nem mondok semmit, mert csak abból probléma lesz, úgy gondolom, hogy fault volt, de hagyjuk is inkább

    – utalt ezzel Szoboszlai az első német gólt megelőző esetre.

    „Két lábbal kell a földön járnunk, kiélvezzük az utolsó mérkőzést, és ha tudunk egy bravúrt csinálni, akkor megcsináljuk, ha nem, akkor ebben ennyi volt. Reálisan kell látnunk a helyzetet, túl nagy elvárásokat tettünk magunk elé, de azért gondoljuk végig, hogy Svájccal, a németekkel játszunk, nem az a realitás, hogy mindenkit megverünk” – zárta.

  • Belgium nagy meglepetésre elveszítette első mérkőzését a labdarúgó Európa-bajnokságon, így szombaton győzelmi kényszerben lép pályára Kölnben a román csapat ellen.

    A találkozóra rengeteg belga szurkolót várnak, Köln ugyanis egy órányi autóútra található a belga határtól. A stadionban ott lesz Fülöp belga király is, aki óriási futballszurkoló, a torna előtt személyesen kereste fel a belga válogatottat, hogy sok szerencsét kívánjon a játékosoknak, írja a Bild.

  • Nehéz, mert úgy gondolom, teljesen más arcunkat mutattuk, mint négy nappal ezelőtt. Kaptunk az első félidőben egy véleményes gólt, nem láttam még ilyen helyzetben, hogy a bíró tovább intett volna, de ebből is felálltunk, mindent kitettünk a pályára, és sajnáljuk, hogy nem lett belőle pont. Most marad a matekozás

    – mondta Gulácsi Péter az M4 Sport pályaszéli riporterének.

    GettyImages-2158286347
    Fotó: Getty Images

    A több bravúros védést bemutató Gulácsi így folytatta:

    „Az elejétől kezdve tudtuk, hogy nehéz lesz a német meccs, innentől reménykednünk kell, hogy három ponttal is tovább lehet jutni. Nem tudom, van-e más szurkolótábor, aki így elkíséri a csapatot, 90 percen keresztül hallottuk a szurkolóinkat, mintha hazai pályán lettünk volna. Ez szenzációs volt!”

  • Skócia: Gunn – Hendry, Hanley, Tierney – Ralston, Gilmour, McGregor, Robertson – McTominay – Adams, McGinn. Szövetségi kapitány: Steve Clarke

    Svájc: Sommer – Schär, Akanji, R. Rodríguez – Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer – Shaqiri, Vargas – Ndoye. Szövetségi kapitány: Murat Yakin

  • Második mérkőzését is elveszítette a magyar válogatott az Eb-n, szerdán a házigazda német válogatottal szemben maradt alul 2–0-ra. Marco Rossi együttese hiába állt sokáig jól a lábán, a magyar kihagyásokat gólokkal büntetették a németek, a hajrára pedig teljesen felőrölték a mieinket.

    Nulla ponttal várja a magyar válogatott a Skócia elleni, utolsó csoportmérkőzését az Eb-n. Meglehet még a továbbjutás?

    • 27565
      Nem.
    • 16676
      Igen.
  • A magyar válogatott a második mérkőzését is elveszítette a 2024-es labdarúgó Eb-n, a mieink 2–0-ra kaptak ki a házigazda Németországtól. Ezzel biztossá vált, hogy Toni Kroosék továbbjutnak az A csoportból, függetlenül a harmadik csoportkör eredményeitől.

    A mérkőzésről szóló összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatják el.

  • A hazai támadósor kipasszolta a magyar védelmet, Mittelstädt bal oldali lapos beadása után Gündogan bántóan üresen maradt, a Barcelona játékosa ezt köszönte szépen, és hat méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 2–0 oda.

  • Hiába kaptak ki az övéik az első körben, az albán szurkolók nagyon jól érezték magukat Hamburgban. Az általuk vezényelt buliba még a német rendőrök is beszálltak, akik amúgy a rend fenntartásáért felelnek az utcákon.

  • Vége a negyedórás szünetnek, elkezdődött a második félidő a német–magyar-meccsen. Egyik oldalon sem volt csere. Hajrá, magyarok!

  • Nehéz próbatétel elé néz a címvédő a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon, az olaszok csütörtökön Spanyolországgal csapnak össze.

    A spanyolok nagyon jó teljesítménnyel rukkoltak elő a horvátok ellen, így van mitől tartaniuk az olaszoknak. Luciano Spalletti olasz szövetségi kapitány szerdán azt mondta, kíváncsi rá, mire mennek a fiai egy erős ellenféllel szemben.

    Szeretnénk látni, mennyire vagyunk jók a világ egyik legjobb csapata ellen. Megpróbáljuk diktálni a meccs ritmusát, szeretném, ha nálunk lenne többet a labda. Edzői pályafutásom egyik legfontosabb mérkőzése lesz a csütörtöki. A játékosoknak meg kell érteniük, hogy ott a lehetőség a kezükben, hogy történelmet írjanak

    mondta Spalletti a meccs előtti sajtótájékoztatón.

    Az olaszok az első körben 2–1-re nyertek Albánia ellen, akik aztán ikszeltek a horvátokkal a csoportkör második fordulójában.

  • A szünet előtt talpra ugrottak a magyar nézők a stadionban és világszerte, Sallai Roland ugyanis gólt fejelt, ám a VAR les miatt érvénytelenítette azt. A szünetben tehát 1–0-ra vezet Németország.

  • Kai Havertz löbbölése után Willi Orbánhoz került a labda, akit hátulról megtaszított Ilkay Gündogan a tizenhatoson belül. Ezután Jamal Musialához került a játékszer, amit a Bayern München játékosa ötről kapura ágyúzott, a laszti Fiola lábáról pattant a jobb felsőbe.

    Vizsgálódott a VAR, de a játékvezető végül megadta a gólt. 1–0

  • Meghalt egy skót szurkoló a labdarúgó Európa-bajnokság alatt. A férfit hétfőn Düsseldorfban találták holtan, közölte a The Tartan Army nevű szurkolói csoport.

    Az 57 éves Colin King múlt pénteken még együtt szurkolt honfitársaival a müncheni Allianz Arénában a nyitómeccsen, amit a házigazda németek nyertek meg 5–1-re.

    Először King unokaöccse erősítette meg nagybátyja halálhírét, írja a Die Welt. King vasárnap Münchenből Düsseldorfba utazott autóval, felfedezte a várost, majd hétfő kora reggel lefeküdt aludni, utána azonban már nem ébredt fel.

  • Útjára indult a labda Stuttgartban, szeretettel ajánljuk figyelmükbe percről percre tudósításunkat a mérkőzésről.

  • A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps szerdán friss híreket osztott meg Kylian Mbappéról, aki orrtörést szenvedett a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján. Franciaország végül 1–0-ra nyert Ausztria ellen.

    Deschamps szerdán arról tájékoztatta az újságírókat, hogy Mbappénak kés alá kell feküdnie, de lehet, hogy a műtétre csak a kontinenstorna után kerül sor, tette hozzá az edzőként és játékosként is világbajnokságot nyerő szakvezető.

    További részletekért kattintson erre a linkre.

    Mbappé feje a politika miatt is főhet, miután hétfőn arra kérték a franciákat, hogy a június 30-án és július 7-én rendezett előrehozott parlamenti választásokra mindenki menjen el szavazni, és szavazzon a szélsőségek ellen.

    Mbappé ugyan nem említette név szerint a Marine Le Pen fémjelezte Nemzeti Tömörülést, elnökük, Jordan Bardella nem hagyta szó nélkül a labdarúgó megnyilvánulását.

  • A német kezdőben nincs változás. Íme a két csapat felállása:

    • Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz.
    • Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Schäfer, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga.
  • Sörök, borok, kávé, tea és persze ételkülönlegességek sora várja a stuttgarti aréna „nagyon fontos embereit”, az UEFA VIP-klubban. Éhes és szomjas aligha lesz az elit a várva várt mérkőzés előtt.

    Image 20240619 162053 245
    Fotó: Gyöngyösi Balázs
  • Az albánok az utolsó percben egyenlítettek Horvátország ellen, így Luka Modricék ezúttal sem tudtak nyerni, 2–2 a végeredmény a nap első találkozóján. 

    A csoportban így Horvátországnak és Albániának is egy-egy pontja van. Összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el.

  • Szűk két órával a Németország–Magyarország-mérkőzése kezdete előtt nemcsak a magyar, hanem a német szurkolók is megérkeztek az arénához.

  • Nem bírta tovább a nyomást az albán védelem, a 74. percben Budimir passzolt Kramarichoz, aki 10 méterről lőhetett, szemben a kapuval, okosan visszahúzta a labdát a jobb alsóba, Strakosha tehetetlen volt. És ha egy üzlet beindul, a következő támadásból újabb gólt szerzett a horvát csapat: a bal oldalon Sucic lőtt kapura, a labda lepattant Djimisitről, éppen Gjasulásra, akiről szerencsétlen módon saját kapujába került a labda, 

    2–1! 

    GettyImages-2158269010
    Fotó: Getty Images